Pálinkás József az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson

Ellenszavazat nélkül támogatta az Új Világ Néppárt (ÚVNP) május 25-én megtartott közgyűlése, hogy Pálinkás József legyen a párt miniszterelnök-jelöltje a 2021 őszén megtartandó előválasztáson. Ezzel véglegessé vált, hogy az ÚVNP önálló jelölő szervezetként saját jelöltjeivel és önálló miniszterelnök-jelölttel vesz részt az ellenzéki előválasztásokon – olvasható az ÚVNP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Több hetes tárgyalás után a múlt héten eldőlt: a hatpárti összefogás jelöltjei mellett az Új Világ Néppárt jelöltjei önállóan, pártjuk képviseletében vehetnek részt a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztásokon. A hétpártivá bővült előválasztáson az ÚVNP saját miniszterelnök-jelöltet indít. Az Új Világ Néppárt május 25-én megtartott közgyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy a párt elnöke, Pálinkás József lesz az ÚVNP miniszterelnök-jelöltje.

Pálinkás József

1952. szeptember 18-án született Galvácson. Atomfizikus, egyetemi tanár, az atomi ütközések fizikájának neves kutatója. 1991 és 1996 között az MTA Atommagkutató Intézetének igazgatója, 2001 és 2002 között oktatási miniszter. A Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008 és 2014 között annak elnöke. 2014. június 12-től 2014. december 31-ig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, 2015. január 1-től 2018. június 30-áig annak elnöke.

Pálinkás József

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A Pálinkás által alapított Új Világ Néppárt rövidtávú célja, hogy 2022-ben kormányváltás és politikai irányváltás legyen Magyarországon, az ellenzéki előválasztáson a polgári oldalt, a kiábrándult Fidesz-szavazókat és a bizonytalan választókat szeretné elsősorban megszólítani. A párt 25-30 jelöltet tervez indítani az előválasztásokon, Budapesten és a vidéki nagyobb városokban – tájékoztat a párt közleménye.

Ők lehetnek az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelöltek

Eddig hatan jelezték indulásukat az őszi előválasztáson:

Dobrev Klára – Demokratikus Koalíció
Fekete-Győr András – Momentum
Jakab Péter – Jobbik Magyarországért Mozgalom
Karácsony Gergely – Magyar Szocialista Párt, Lehet Más a Politika, Párbeszéd
Márki-Zay Péter – Mindenki Magyarországa Mozgalom
Pálinkás József – Új Világ Néppárt

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.