Az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódik a volt berettyóújfalui Fidelitas-elnök büntetőpere

Első fokon 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték T. F.-et garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék érdemben egyelőre nem tárgyalta az ügyet, ítélet július 2-án várható.

Május 27-én 10 órára volt kiírva T. F.-nek, a berettyóújfalui Fidelitas volt elnökének másodfokú tárgyalása, amelyen a Debreciner is részt vett. T. F. – aki a tárgyaláson egy nemzetiszínű maszkot viselt – nem járult hozzá ahhoz, hogy felvétel készüljön róla.

Polgár Tóth Tamás

Habár előzetesen arra lehetett számítani, hogy ma már ítéletet is hirdetnek, ez nem történt meg, Felegyiné dr. Szabó Ágnes tanácselnök ugyanis bejelentette, hogy a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék beidézi az esetről írásbeli véleményt adó igazságügyi orvosszakértőt, így érdemben most nem foglalkoztak az üggyel. A nyilvános tárgyalást július 2-án reggel 9 órára tűzte ki a bíróság.

Garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés

A vádlottat január 21-én nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság. A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elsőfokú bíróság súlyosbító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, a bűncselekmények többszörös halmazatát és az ittas állapotban történő elkövetést. A bíróság 600 ezer forint megfizetésére kötelezte T. F.-et, a vádlott és a védője azonban felmentésért fellebbezett.

Polgár Tóth Tamás

Az ügy előzményéről korábban a 24.hu számolt be: e szerint az ügyészség azzal vádolja T. F.-et, hogy 2019-ben a debreceni Főnix Csarnokban ittasan bántalmazott egy jobbikos aktivista nőt. A vádlott kezdettől fogva tagadja a bűncselekmény elkövetését.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.