Kirándulóövezetet és szabadidőparkot hozna létre Debrecenben Mándi László, a Momentum előválasztási képviselőjelöltje

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt szerint ellenzéki ellenfelei közül egyelőre csak neki van programja, amely tartalmazza az euró bevezetését, az oktatás finn példára történő megújítását és a „felcsúti pert”.
Polgár Tóth Tamás

Terasz-fórum címmel egy debreceni kávézó teraszán tartott rendezvényt május 27-én a Momentum, amelyen Szabó Bence (1-es választókerület) és Mándi László (2-es választókerület), a párt ellenzéki előválasztáson induló debreceni jelöltjei mellett megjelent Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt is. A fórum résztvevőinek a Momentum elnöke elmondta, szerinte a két, Debrecen nagy részét lefedő választókerület nyerhető az ellenzék számára. Az előválasztáson szerinte a város észak-nyugati részét jelentő 1-es körzetben lesz nagyobb küzdelem, a 2-esben kevesebb izgalom várható.

A fórum előtt nem sokkal Mándi László egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben kritizálta Papp László (Fidesz) debreceni polgármestert és Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselőt, amiért nem reagáltak a helyi Momentum néhány nappal ezelőtti felszólítására, miszerint tegyenek érdemi lépéseket a Civaqua-terv 2024. december 31-ig történő megvalósításáért. Mándi ehhez kapcsolódóan három bejelentést tett az esetleges 2022-es választási győzelme utáni vállalásairól:

1. Kormányváltás esetén kiemelt figyelmet kap és gyorsított ütemben valósul meg a Civaqua (konkrét dátumot Mándi nem jelölt meg).
2. Európai uniós és kormányzati forrásokból létrehozzák az Erdőspusztai Kirándulóövezetet.
3. Megépítik a Tócóvölgyi Szabadidőparkot a Tócóskert-Tócóvölgy, valamint a Tócó patak közötti, jelenleg üresen álló területen.

Megkérdeztük Mándi Lászlót, hogy az elképzelései szerint ingyenesen vehetnék-e igénybe a kikapcsolódásra vágyók az általa bejelentett, ígérete szerint győzelme esetén megvalósuló fejlesztéseket. A politikus válasza szerint a kirándulóövezetben helyet kapnának vendéglátóhelyek, éttermek, amelyek bevételt teremthetnének, csakúgy, mint a horgásztavak, minden más viszont ingyenes lenne. A szabadidőpark szintén alapvetően ingyenesen használható terület lenne, de itt is helyet kaphatnak vendéglátóhelyek, valamint a létrehozandó sportpályák is bérbeadhatók lennének, a helyiek igényeitől függően.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Mivel a Momentum ma Debrecenben egy teherautón reklámozta a párt miniszterelnök-jelöltjét, megkérdeztük Mándit, nem tartja-e összeegyeztethetetlennek, hogy egy teherautót vetnek be a zöld ügyeket előtérbe helyező kampányukban. „Ez egy jogosan felmerülő kérdés. Az a helyzet, hogy nem nagyon van lehetőségünk plakáthelyeket kibérelni egyrészt az anyagi keretek miatt, másrészt pedig nem nagyon kapunk” – mondta Mándi. A politikus elismerte, hogy a teherautó valóban nem környezettudatos megoldás, azt ígérte, ezen változtatni fognak, ha egyenlő feltételek mentén tudnak majd plakátokat bérelni.

KG

Megkérdeztük Fekete-Győr Andrást, hogy az ő miniszterelnök-jelölti előválasztási kampánya miben fog eltérni a többi, eddig ismert jelölt kampányától. A Momentum elnöke szerint a legfontosabb különbség, hogy neki van programja, a pártja felvállalja az euró bevezetését, az oktatás finn mintára történő megújítását és a „felcsúti per” szükségességét.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.