246 koronavírusos elhunyt volt Debrecenben március 4-ig – akkor kezdett „belendülni” a harmadik hullám

A város vezetői eddig sem szolgáltak járványadatokkal, Papp László polgármester most is, mindig hallgat, amikor az áldozatokról kellene beszélni tényszerűen.
Ideiglenesen felállított hűtőkonténer a Debreceni Köztemető ravatalozója mögött
Budai Péter

A K-Monitor tegnap ismertette a közösségi oldalán, hogy végre megkapták azokat az adatokat, amelyek megmutatják: a járvány kezdetétől pontosan egy év alatt, 2021. március 4-ig hányan hunytak el a COVID-járványban az egyes magyarországi településeken. Mint írják: „1990 település szenvedett emberveszteséget, összesen 15 659 honfitársunk hunyt el. Azóta ennek sajnos majdnem a duplájánál tartunk.”

A K-Monitor táblázata itt található.

Debrecenben – 2021. március 4-ig – 246-an hunytak el Covid-19 következtében. Lehetséges, hogy azóta ez a szám is megduplázódott, ahogy az összesített országos adat. Ugyanez lehet érvényes a többi települési számra is. A második leginkább érintett hajdú-bihari település Hajdúböszörmény 41 elhunyttal. Szorosan utána következik a sorban Hajdúszoboszló: 40, majd Hajdúnánás: 34, Püspökladány: 21, Nyíradony: 20, Nádudvar: 18, Berettyóújfalu: 16, Hajdúhadház: 16, Balmazújváros: 13, Hajdúdorog: 12, Létavértes: 12, Földes: 10, Hajdúsámson: 10...

debreciner.hu

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.