Magda mögött megkönnyebbülhetsz

Kossuth már nem közelíthető meg szemből, Debrecen mozaikcímere sehogyan sem. A város világhírű szülöttjének szobrát egyelőre még nem kordonozták el – hátha most nem is fogják.

Június 4. és 6. között a kosárlabda 3x3-as szakágának olimpiai selejtezője lesz Debrecenben. A helyszín a város főterének a Nagytemplom előtti része, amit már elkerítettek, s felépültek már a lelátók is.

idokep.hu

Ma készült fotóink bizonysága szerint Szabó Magda szobra elé most nem építettek semmit és nem is zárták el, továbbra is az írónő mellé lehet ülni, körbetekinteni onnan, nézni, amit ő látna.

Lia

A mögötte lévő – Szabó Magdától Szabó Lőrincig tartó – fás-füves parkrészt pedig arra találták alkalmasnak a debreceni rendezők, hogy ott könnyebbülhessenek meg a sportesemény közönségének tagjai.

Lia
Lia

Amikor elsődleges szempont a biznisz, akkor egyszerűen eltakarják, elbarikádozzák Szabó Magda főtéri szobrát. 2019-ben egy hüttét építettek közvetlenül elé, 2020-ban pedig egy kolbászsütő bódéja került Szabó Magda szobra elé, egyenesen a moslékos hordókra tekintett.

2019: Szabó Magda és a hütte hátulja
NT
2020: Szabó Magda és a moslékos hordók
SM

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.