Saját vakcinára vár a kormány, de idén még biztos nem indul be a gyártás – írja a Napi.hu

A Nemzeti Oltóanyaggyár koncepciója kiegészült egy kizárólag a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által fejlesztett Covid-19 vakcina gyártására képes üzemegységgel, amely legkésőbb 2022-ben kezdi meg működését, míg maga az oltóanyaggyár csak 2024-ben - derül ki Schanda Tamás ITM-államtitkár válaszából, amelyet Szabó Tímea országgyűlési képviselő kérdésére adott.

A Napi.hu ismertette Szabó Tímea közösségi bejegyzését, amit a képviselő így kezd: „megjött a miniszteri válasz a debreceni oltóanyaggyárral kapcsolatos kérdésemre. Ebből világosan kiderül: csak jövőre indul meg a gyártás és csak saját fejlesztésű covid-vakcinával”.

Később ezt írja:
„Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Palkovics miniszter helyett válaszában elmondta, hogy a Koronavírus-Oltóanyaggyár 2022-ben, a Nemzeti Oltóanyaggyár 2024-ben kezdi működését. Fel nem fogható, hogy mi vezet egy kormányt arra, hogy ne készüljön fel a lakosságnak szükséges újabb oltóanyag-utánpótlásra!”

Részlet az államtitkár leveléből
Facebook

Szabó Tímea elérhetővé tette a kormány teljes válasza.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.