A használt sütőolaj önkormányzati gyűjtését kezdeményezte a debreceni Jobbik

Herpergel Róbert arról beszélt, hogy egy problémás előéletű berettyóújfalui személy már nem vesz részt a Future of Debrecenben (FoD). A politikus nem tudta elmondani, hogy pontosan mit hív így az önkormányzat, ennek ellenére kijelentette, hogy azt pártja egy jó kezdeményezésnek tartja.
Magyari Tibor és Herpergel Róbert
Polgár Tóth Tamás

Sikeresen bővíti a Jobbik a Future of Debrecent címmel tartott sajtótájékoztatót június 10-én a Jobbik Debrecenben, a Régi Városháza előtt. Magyari Tibor, a Jobbik IT debreceni alelnöke elmondta: szeretnék, ha az önkormányzat olyan pontokat alakítana ki a városban, ahol bárki leadhatja a használt sütőolaját, ezzel megakadályozva, hogy az olaj szennyezze a környezetet. Balázs Ákos (Fidesz) alpolgármestertől a szervezet nevében azt kérte, Debrecen-Józsán hozzák létre az első gyűjtőpontot.

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke a sajtó megjelent képviselőit arról tájékoztatta, hogy a javaslatukkal kapcsolatos egyeztetésre még február 4-én kért időpontot Balázs Ákostól, ehhez képest csak június 7-én fogadta őket az alpolgármester. Herpergel elmondása szerint a fideszes politikus nyitott volt a kezdeményezésre, már csak az a kérdés, pontosan hol hozzák létre a gyűjtőpontokat.

Polgár Tóth Tamás

Herpergel arról is beszélt, hogy a pártja hozzájárult a Debrecen 2030 program bővítéséhez is, így értékelik legalábbis azt, hogy nem sokkal az ezzel kapcsolatos egyeztetésük után az önkormányzat elkezdte egyes gyalogátkelőhelyek átfestését. Herpergel emlékeztetett, a zebrák biztonságosabbá tételét megelőzte a Jobbik IT akciója, amikor piktogramokat fújtak az átkelők végeire. A politikus hangsúlyozta: Debrecenben a Jobbik az egyetlen ellenzéki párt, amely konstruktívan viszonyul a Future of Debrecenhez és a Debrecen 2030 tervhez.

Egy problémás előéletű személy már nincs a FoD-ban

Mivel az önkormányzati kommunikációban hol munkacsoportként, hol honlapként, hol mozgalomként, hol pedig programként hivatkoznak rá, megkérdeztük a jobbikos politikusokat, hogy szerintük pontosan mi is a Future of Debrecen. „Nagyon jó kérdés, ezen már én is sokat gondolkodtam” – mondta Herpergel, azt ugyanakkor nem közölte, hogy ők minek tekintik a kezdeményezést. A debreceni Jobbik-alelnök elmondta, a FoD először azért keltette fel az érdeklődését, mert egy „problémás előéletű” berettyóújfalui személlyel szerződött a város, de ő - Herpergel elmondása szerint - már nem része a projektnek. Herpergel kijelentette továbbá, hogy a FoD-ot a definíciós nehézségek ellenére egy jó kezdeményezésnek tartják.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.