Hajdú-Bihar megyében két momentumos jelöltet is támogat az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay Péter mozgalma

Kosztin Mihály a 3-as, Kiss László az 5-ös számú választókerületben indul. A 6-osban rajthoz álló független Hegedüs Péter mögé már korábban beállt az MMM. Hódmezővásárhely polgármestere úgy véli, hogy aki ellenzékiként nem indul az előválasztáson, az a „közös ügy” árulója.

A közösségi oldalán jelentette be június 10-én Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellenzéki előválasztáson indítandó jelöltjeit, illetve azokat, akiket más pártok indítanak, de az MMM is beáll mögéjük.

Élő videós bejelentkezésében Hódmezővásárhely független, ellenzéki támogatású polgármestere Hajdú-Bihar megyében egy MMM-es jelöltet mutatott be, a hajdúböszörményi központú 6-os számú választókerületben induló Hegedüs Pétert (független), Balmazújváros első emberét. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Hegedüs korábban a Debrecinernek azt mondta, magát minden szervezettől független civil jelöltnek tekinti, annak ellenére, hogy vannak, akik támogatják az indulását, köztük Márki-Zayék is.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Márki-Zay Péter bejelentette továbbá, hogy beállnak a Momentum két előválasztási képviselő-jelöltje mögé is. A debreceni központú 3-as számú egyéni választókerületben Kosztin Mihály vámospércsi települési és Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselőt, a hajdúszoboszlói központú 5-ös számú választókerületben pedig Kiss Lászlót, a párt másik Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselőjét támogatják.

Márki-Zay az élő bejelentkezésében arról is beszélt, hogy szerinte 2022-ben a Fideszen és az ellenzéki összefogáson kívül egyetlen pártnak sincs esélye bekerülni a parlamentbe, ezért felszólított minden szervezetet, hogy különutasság helyett induljanak el az ellenzéki előválasztáson. „Aki ellenzékiként ’22-ben akar indulni az ellenzék és a Fidesz ellen, az a közös ügyünk, Orbán Viktor és a Fidesz maffiaállama leváltásának az árulója” – jelentette ki a politikus.

Az MMM elnöke ugyanakkor sikeres 4,9 százalékot kívánt a szélsőjobboldali Mi Hazánknak, szerinte ugyanis ezeket a szavazatokat a Fidesztől fogják elvenni. Kitért Márki-Zay az előválasztáson szintén nem induló Magyar Kétfarkú Kutyapártra is. Az ő támogatóikat a polgármester arra kérte, 2022-ben ne rájuk, hanem az ellenzéki összefogásra szavazzanak.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.