Tiszacsegén a legtöbb szállástulajdonosnál már az egész nyarat lekötötték – közölte Szeli Zoltán polgármester

A napokban két kormánypárti országgyűlési képviselő is járt a településen. Szeli Zoltán polgármester szerint valamelyik egyház bevonásával hozhatják majd létre Tiszacsege idősotthonát, hamarosan pedig a házi segítségnyújtás szervezését is az egyház fogja átvenni. Ezzel és az orvosi ügyeleti rendszer központosításával kezdhetik el lefaragni a város tetemes adósságállományát.
Kattints a képre!
debreciner.hu

Június 10-én Tiszacsege önkormányzatának közösségi oldalán osztották meg azt a bejegyzést, amely szerint a napokban a városban járt Bodó Sándor (Fidesz) foglalkoztatáspolitikai államtitkár, a választókerület országgyűlési képviselője, valamint Gyopáros Alpár (Fidesz) országgyűlési képviselő, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A poszt szerint az önkormányzat a Magyar Falu Program pályázati lehetőségeiről, valamint Tiszacsege lehetséges fejlesztéseiről egyeztetett a két politikussal.

Bodó Sándor, Gyopáros Alpár és Szeli Zoltán Tiszacsegén
Facebook

Tiszacsege konkrét terveivel kapcsolatban telefonon kerestük Szeli Zoltánt (független), a település polgármesterét. Szeli tájékoztatása szerint a találkozón elsősorban az merült fel, hogy hamarosan a településképbe illő, egységes autóbuszmegállókra pályázhatna a város. A polgármester a korábban vele készített interjúnkban már beszélt arról, hogy szeretnének egy bentlakásos idősotthont. Szeli elmondása szerint az országgyűlési képviselők ezzel kapcsolatosan azt közölték, hogy a kormány ezeket a feladatokat az egyházakra szeretné bízni, így Tiszacsegén is ők, vagy valamelyik egyház és az önkormányzat összefogása valósíthatja majd meg az idősotthont. A polgármester elmondta, Tiszacsegén új utakra is szükség lenne, ezen a téren szerinte várhatóan évről évre kisebb lépésekkel haladhatnak előre.

Facebook

Megkérdeztük Szeli Zoltánt Tiszacsegének még a korábbi városvezetésektől örökölt tetemes adósságaival kapcsolatban is. Ezeket még érdemben nem tudták csökkenteni, a polgármester szerint azonban ez hamarosan változni fog, ugyanis a település házi segítségnyújtási szolgáltatását várhatóan átveszi majd az egyház, ezzel pedig jelentős forrásokat takaríthatnának meg. Másrészt július elsejétől Hajdú-Bihar megyében teszteli az Országos Mentőszolgálat az átalakított orvosi ügyeleti rendszert, tehát az önkormányzatot mentesíteni fogják ez alól a kötelezettség alól is.

Szeli Zoltán a Debrecinernek arról is beszámolt, hogy a turistaszezon Tiszacsegén várhatóan az iskolai év végével fog igazán beindulni, ugyanakkor a település strandja hétvégente már most napi 100-150 vendéggel üzemel, a fürdő kedden (június 15.) vált nyári nyitvatartásra. A polgármester elmondása szerint a szállásadók az önkormányzatnak azt jelezték, hogy már viszonylag sok éjszakát lekötöttek náluk. „Van, aki a teljes nyarát le tudta kötni, a legtöbb szállásadónál elkeltek a szállások” – tájékoztatta Szeli Zoltán a Debrecinert.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.