VÉLEMÉNY-VITA

Politikai gyermekbántalmazás

A Fidesz több tízezer, ha nem százezer fiatalt nemcsak az út szélén hagyott segítség és elfogadás nélkül, hanem még beléjük is rúgott egyet.
Ülésezik az Országgyűlés - 2021. június 15.
parlament.hu

A Fidesz – a Jobbikkal és pár szélsőséges független képviselővel kiegészülve – egy olyan törvényt szavazott meg, mely inkább van rokonságban a 2010-es évek eleji ugandai melegek elleni törvénykezéssel, mint bármely az európai értékekhez köthető gondolattal. Amennyiben a helyzet így marad, a gyermekek védelmét elvben szolgálni akaró törvény válhat azzá, amely tönkreteszi majd megannyi fiatal életét.

A világon sehol sem egyszerű kisebbséghez tartozni, főleg, ha az stigmatizálva van a politikai szélsőségek álltal. Azok az emberek, akik az Országgyűlésben döntést hoztak ebben a témában, sosem fogják átélni azt, amikor egy saját neméhez vonzódó fiatal felfedezi identitását és rettegve félti titkát saját közössége elől, nem is beszélve a családról. Ezek a fiatalok az egyik lehető legbátrabb dolgot teszik meg, mikor felvállalják érzéseiket.

Az új törvénynek „köszönhetően” ma ezek a fiatalok kapnak egy megerősítést abban a félelemben, hogy amit éreznek, az rossz és tiltott. Nemsokára ezek a fiatalok már a legalapvetőbb tudást sem kaphatják meg arról, hogy az ő identitásuk hova fejlődhet és miként tudják kezelni a bennük rejlő gondolatokat. Az állam őket elzárja a büszkeség élménye elől, hogy saját közösségüket nyíltan a kulturális térben is vállalhassák. Mert Orbán Viktorék szerint ez bűnös dolog. A Fidesz több tízezer, ha nem százezer fiatalt nemcsak az út szélén hagyott segítség és elfogadás nélkül, hanem még beléjük is rúgott egyet. Ez bátran nevezhető gyermekbántalmazásnak politikai szempontból.

Most a szülőkön és a baráti közösségeken van a sor, hogy az állam propagandisztikus hazugsága ellenére megértéssel és befogadással reagáljanak azok irányába, akiket bántottak.

Rutz Tamás
politikai aktivista

VÉLEMÉNY-VITA - Várjuk olvasóink gondolatait. Levelüket erre a címre küldjék: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.