Újabb két hajdú-bihari előválasztási jelöltjét nevezte meg a Pálinkás József által vezetett Új Világ Néppárt

Somogyi Ferenc pedagógus, újságíró a hajdúszoboszlói központú 5-ös, Nagy Péter néprajzos, muzeológus a hajdúböszörményi 6-os számú választókerületben indul, velük együtt már 22 jelöltről tudunk a hat OEVK-ban. Eddig a legtöbben az ÚVNP színeiben álltak a startvonalra.

Szerkesztőségünknek is eljuttatta június 17-én a Pálinkás József volt MTA-elnök által vezetett Új Világ Néppárt (ÚVNP) azt a közleményt, amelyben a korábban megnevezett személyek mellé további jelölteket jelentettek be az ellenzéki összefogás ősszel esedékes előválasztására . Hajdú-Bihar megyében két személyt neveztek meg: a hajdúszoboszlói központú 5-ös számú választókerületben Somogyi Ferenc pedagógus-újságírót, a hajdúböszörményi központú 6-os számú választókerületben pedig Nagy Péter néprajzos-muzeológust fogják indítani. A két új jelöltet telefonon kérdeztük meg arról, hogy miket tartanak a választókerületük legfontosabb ügyeinek, problémáinak.

Somogyi Ferenc a Debrecinernek kifejtette: a választókerület szerinte három, egymástól jól elhatárolható területre oszlik: Debrecen agglomerációjára, Püspökladány környékére és Tiszacsege-Egyek körzetére. Úgy látja, a választókerület településeibe elsősorban ipart kell telepíteni ahhoz, hogy megtartsák a népességüket, Hajdúszoboszlón, Tiszacsegén és Hortobágyon pedig a turizmust kell fejleszteni, habár az utóbbi esetében Somogyi szerint nagyon kell figyelni arra, hogy a világörökség részét képező nemzeti parkot ne zavarja meg a turisták növekvő száma. A jelölt kiemelte továbbá a mezőgazdaság fontosságát, amelyben szerinte Nagyhegyes környékén a növénytermesztés-központú gazdálkodást kellene előnyben részesíteni. Somogyi egyébként azt is elmondta, nem a választókerületben él, azonban egy két éve folyó filmforgatás miatt kötődik Nagyhegyeshez, valamint gyakran jár a térség más településeibe is.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Nagy Péter az úthálózat fejlesztését, a munkahelyteremtést és az esetleges korrupciós ügyek felgöngyölítését nevezte meg a 6-os számú választókerület legfontosabb ügyeiként. A jelölt elmondta, habár eddig ismert előválasztási riválisaitól eltérően nem a választókerületben él, attól alig 15 kilométerre lakik, a korábbi munkahelyei miatt pedig kötődik a térséghez.

Az ellenzéki előválasztás eddig ismert jelöltjei Hajdú-Bihar megyében

1-es számú választókerület:
Fábián István (Párbeszéd–MSZP)
Pálinkás József (Új Világ Néppárt)
Szabó Bence (Momentum)
Varga Zoltán (DK)

2-es számú választókerület:
Bánfalvi Győző (ÚVNP)
Jármi Péter (LMP)
Mándi László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik)
Vaszkó Imre (DK)

3-as számú választókerület:
Csák László (ÚVNP)
Kosztin Mihály (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP)

4-es számú választókerület:
Bihary Judit (MSZP–Párbeszéd)
Szabó Patrik (DK)
Szántai László (független, támogató szervezet: Momentum)

5-ös számú választókerület:
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP–Párbeszéd)
Kiss László (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Somogyi Ferenc (ÚVNP)
Szörényi Károly (DK)

6-os számú választókerület:
Hegedüs Péter (független, támogató szervezet: Jobbik, MMM, MSZP)
Nagy Péter (ÚVNP)
Tóth József (DK)
Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

Idáig tehát 22 hajdú-bihari jelöltről tudunk, ám egészen biztosan több olyan személy is van, akinek habár a nevét most még nem ismerjük, a későbbi indulók között ott lesz. A Jobbik például még egyetlen saját jelöltet sem mutatott be Hajdú-Bihar megyében, ahogy más pártok is nevezhetnek még indulókat, valamint további civilek is bejelentkezhetnek.

A Debreciner folyamatosan figyelemmel követi az előválasztás minden lényegesebb fejleményét.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.