Nem befelé, hanem kifelé üzentek a debreceni Fidesz-kerítésre feliratokat elhelyező politikusok

Ellenzéki kordonbontás nem történt, még csak lukat sem vágtak a fekete fólián, a háborgás tereként pedig a közösségi hálót használta a kormánnyal egyet nem értők sokasága.

Szerdán – június 16. – este jelent meg az az írásunk (Fidesz-védő fekete fóliák Debrecenben), amiben több fotóval mutattuk be, milyen biztonsági intézkedések mellett zajlik a kormánypárt országgyűlési frakciójának háromnapos debreceni ülése.

Másnap, csütörtökön a Baltazár Dezső tér jelentős részét lezáró fekete kerítés két helyi ellenzéki politikust is aktivitásra késztetett.

Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő egy feliratot helyezett el a kerítésen: „ORBÁN VAGY EURÓPA? Válassz!”

Szabó Bence, a Momentum önkormányzati képviselője pedig egy kisebb plakátot három példányban: „ELLOPTÁK? VEGYÜK VISSZA!”

Mint látható, az egyik üzenet sem a kerítés mögött tartózkodó kormánypártiaknak szólt.

Úgy tudjuk, Varga Zoltán feliratát a kormánypárti frakcióra vigyázó biztonsági őrök távolították el, Szabó Bence plakátjainak leszedésébe pedig egy debreceni kerékpáros kezdett bele, amint arról fotónk is tanúskodik.

Budai Péter

Kapcsolódó anyagok:

- Fidesz-védő fekete fóliák Debrecenben

- A debreceni fal – Befeketítette a városképet a Fidesz

- Vajon mi lehet a fekete Fidesz-kerítés mögött Debrecenben?

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.