El fogják söpörni az Orbán-rendszert 2022-ben – mondta az országot járó Dobrev Klára Debrecenben

A párt a Fidesz fekete falára válaszul igyekezett demonstrálni: a miniszterelnök-jelöltjük nem fél a választóktól. Dobrev a kampánybeszédében az Orbán-rendszer szétszaggatásáról beszélt. A rendezvényt néhány tiltakozó igyekezett megzavarni, de tábláik magasba tartása után önszántukból távoztak.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Debrecenben folytatta hetek óta tartó országjárását június 22-én Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció előválasztási miniszterelnök-jelöltje. A Csapó utcán megtartott utcafórumon néhány perccel a meghirdetett kezdés előtt már legalább 150-en várták az európai parlamenti képviselőt, nem sokkal később 200-250 személyre duzzadt a szimpatizánsok, érdeklődők sokasága.

Galéria: Dobrev Klára Debrecenben – 2021. június 22. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia

Az eseményen a Dobrevet az országjárás folyamán kísérő Rónai Sándor EP-képviselőn kívül feltűntek a párt Hajdú-Bihar megyei politikusai, ismert arcai. Jelen volt például Tóth József, Polgár polgármestere is. Habár a DK-nak két debreceni előválasztási jelöltje van, a rendezvényen csak Varga Zoltán országgyűlési képviselő (Hajdú-Bihar megyei 1-es OEVK) szólalt fel, valamint őt ajánlotta a debreceniek figyelmébe a párt aláírásgyűjtő pultján olvasható felirat is: „Dobrev Klárát miniszterelnöknek, Varga Zoltánt képviselőnek!”.

Varga Zoltán
Lia

„Üdv mindenkinek a Fidesz állítólagos fővárosában!” – ezzel a felkiáltással nyitotta meg az utcafórumot Varga, majd felidézte, hogy a kormánypárti frakciók a napokban fekete falak mögött üléseztek Debrecenben. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Fidesz fél, és hogy jövő tavasszal meg fognak bukni a választáson. A felvezetés végére megérkezett Dobrev Klára, aki a rá várakozókat oldalról megközelítve, a szimpatizánsok között átsétálva ment az emelvényhez, ezzel demonstrálva, hogy Orbán Viktorral szemben ő nem fél a választókkal való találkozástól.

Lia

A DK miniszterelnök-jelöltje a párt egyéni jelöltjének helyi kampányát segítve azzal kezdte beszédét: ilyen társakkal, mint Varga Zoltán, nem lesz nehéz dolguk a parlamentben. Eddigi országjáró tapasztalatait összefoglalva azt mondta, bármerre járt, mindenhol érezte a hitet, a lendületet a szimpatizánsaik körében. Szerinte a választók által kikényszerített ellenzéki összefogás 2022-ben el fogja söpörni az Orbán-rendszert. „Az a dolgunk, hogy jövő áprilisban úgy elverjük Orbán-rendszerét, és úgy szaggassuk darabokra a választás után, hogy soha többé ebben az országban ne fordulhasson elő, hogy fogja magát egy párt, egy ember, és mindent úgy alakít át, hogy leválthatatlan legyen” – fogalmazott a politikus.

Lia

Dobrev Klára beszélt a korrupcióról is, leszögezte, kormányra kerülve az első dolguk lesz elfogadni, hogy a mindenkori miniszterelnök, miniszterek és családtagjaik ne kaphassanak állami támogatásokat és ne nyerhessenek el közbeszerzéseket. „Soha többé ne lehessen Magyarországon olyan rendszer, ahol a miniszterelnök a saját pozícióját, a parlamentet arra használja fel, hogy ő, az apja, a testvére, a veje, a menye, az ükapja, mit tudom én, kicsodája milliárdos vagyonokat halmozzon fel!” – beszélt vállalásairól az előválasztási miniszterelnök-jelölt.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Dobrev beszédét néhány fiatal próbálta megzavarni, akik két táblát tartottak a magasba: az egyik „demokratikus kommunistáknak” nevezte a DK-t, a másik pedig azt a kérdést tette fel a pártnak, hogy 2022-ben az egész országban a tömegbe lövetnek-e. A táblákat DK-s szimpatizánsok, aktivisták igyekeztek kivenni a kezükből, ezt Rónai Sándor megakadályozta, aztán a kis közjátékot követően a fiatalok maguktól távoztak.

Lia

A 10-15 perces kampánybeszéd után Dobrev lelépett a színpadról a szimpatizánsai közé, hogy közügyekről beszélgessen velük, nem sokkal később azonban újra a mikrofon mögé állt, és inkább kérdésekre kezdett el válaszolni. Az egyórás rendezvényt követően a szimpatizánsoknak felajánlották a lehetőséget, hogy fotózkodhatnak a DK-s miniszterelnök-jelölttel, aki nem tudta könnyen elhagyni a helyszínt: a Csapó utcán sétálva is szinte lépésenként állították meg a párt hívei.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.