Tiszacsege egyes területein 46 órán keresztül nem volt áram

Már csak néhány háztartásban nem működik a szolgáltatás. A viharkárok elhárításában az önkormányzat is segített, de csak a leginkább rászorulóknak. A halászcsárda közben továbbra is aggregátorról kap áramot.
Tiszacsege a szombati vihar után. A fotót Rózsa Marianna olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

Az E.ON sajtóosztályától hétfő este azt az információt kaptuk, hogy várhatóan még az éjszaka folyamán visszakapcsolják a hálózatba azt az 550 háztartást, amely akkor már 28 órája volt áram nélkül. Mivel ma délelőtt több tiszacsegei olvasónk is jelezte, hogy nem történt náluk változás, újra felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval.

Tiszacsege a szombati vihar után. A fotót Székely Attila olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

A Tisza-parton legalább még egy napot várni kell

Az E.ON sajtóosztálya arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy habár mindenkit visszakapcsoltak a rendszerbe, kisfeszültségen több tucat háztartás lehet, ahol még probléma van az árammal. Ezeket bejelentés alapján tudják megnézni a munkatársaik, akik jelenleg is járják a különösen érintett Kismajor városrészt. Erről a területről időközben többen is jelezték számunkra, hogy újra áramhoz jutottak 44-46 órával a vihart követően. A Tisza-parton azonban nagyobb a gond, az ottani transzformátorállomás teljesen tönkrement a viharban, ennek a cseréje szerda estére várható. A halászcsárdában átmenetileg aggregátor segítségével oldják meg az áramhoz jutást.

Tiszacsege a szombati vihar után. A fotót Kiss Sándor olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

Nem tudnak mindenkinek segíteni

A vasárnapi vihar nem csak a villamos hálózatban, hanem számos lakóépületben is okozott károkat. Megkérdeztük ezért Szilágyi Sándor polgármestert, hogy szükségesnek látja-e az önkormányzat, hogy gyorssegélyekkel avatkozzon be a kárelhárításba. Szilágyi elmondta érdeklődésünkre, hogy már adtak anyagi és más jellegű segítséget is a leginkább rászoruló lakosoknak, akik másképp nem tudták volna kezelni a helyzetet. A polgármester szerint azonban sok olyan lakosnak is keletkeztek kárai, akiknek az önkormányzat elegendő források híján nem fog tudni segíteni.

Tiszacsege a szombati vihar után. A fotót Ágoston Szilvia olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

1400 háztartás volt sokáig áram nélkül

Hétfő este adtunk hírt arról, hogy a vasárnapi vihar miatt Tiszacsege jelentős részén akkor már több mint 24 órája nem volt áramszolgáltatás. Az E.ON előbb 1400, majd nem sokkal később 550 olyan háztartásról számolt be, amelyeket még nem sikerült visszacsatlakoztatni a rendszerbe. A hibák kijavítására azért kellett sokat várni, mert vezetékszakadások mellett oszloptörés is történt a településen.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.