A Momentum is beállt Hegedüs Péter mögé a Hajdú-Bihar megyei 6-os választókerületben

Korábban sorrendben az MMM, a Jobbik és az MSZP–Párbeszéd jelentette be, hogy támogatják Balmazújváros független polgármesterét az ellenzéki előválasztáson. A pártok közül eddig csak a DK és az ÚVNP jelentett be saját jelöltet a választókerületben, de indul a Böszörményi Harmadik Út nevű szervezet elnöke is.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Június 28-án a közösségi oldalán jelentette be Hegedüs Péter (független), Balmazújváros polgármestere, hogy őt támogatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megyében, a hajdúböszörményi központú 6-os számú választókerületben. „Ez az országos előválasztás fontos mérföldkő. Ez biztosítja a kiegyensúlyozott, demokratikus, a választók akaratát pontosan tükröző parlament létrejöttét” – írta Hegedüs a bejegyzésében.

Balmazújváros polgármestere civil jelöltként indul, Hajdú-Bihar megyében eddig ő tudhatja maga mögött a legtöbb ellenzéki szervezet támogatását: először a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), majd a Jobbik, utána az MSZP–Párbeszéd jelentette be, hogy támogatja az indulását. Mivel most már a Momentum is besorolt Hegedüs mögé, az előválasztáson résztvevő pártok közül ebben a választókerületben egyedül az LMP nem jelentett még be saját jelöltet vagy támogatást.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A jelenlegi állás szerint Hegedüsnek Nagy Péterrel, a Pálinkás József által vezetett Új Világ Néppárt (ÚVNP) jelöltjével, Tóth Józseffel (DK), Polgár polgármesterével, továbbá Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Út) civil jelölttel kell megküzdenie a képviselőjelöltségért.

A jelenlegi országgyűlési képviselő, az újdonsült miniszteri biztos Tiba István (Fidesz) 2018-ban a szavazatok 48,91 százalékát szerezte meg.

Az ellenzéki előválasztás eddig ismert jelöltjei Hajdú-Bihar megyében

1-es számú választókerület:
Fábián István (Párbeszéd–MSZP)
Pálinkás József (Új Világ Néppárt)
Szabó Bence (Momentum)
Varga Zoltán (DK)

2-es számú választókerület:
Bánfalvi Győző (ÚVNP)
Jármi Péter (LMP)
Mándi László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik)
Vaszkó Imre (DK)

3-as számú választókerület:
Csák László (ÚVNP)
Kosztin Mihály (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP)

4-es számú választókerület:
Bihary Judit (MSZP–Párbeszéd)
Szabó Patrik (DK)
Szántai László (független, támogató szervezet: Momentum)

5-ös számú választókerület:
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP–Párbeszéd)
Kiss László (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Somogyi Ferenc (ÚVNP)
Szörényi Károly (DK)

6-os számú választókerület:
Hegedüs Péter (független, támogató szervezet: Jobbik, MMM, Momentum, MSZP-Párbeszéd)
Nagy Péter (ÚVNP)
Tóth József (DK)
Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

Idáig tehát 22 hajdú-bihari jelöltről tudunk, ám egészen biztosan több olyan személy is van, akinek habár a nevét most még nem ismerjük, a későbbi indulók között ott lesz. A Jobbik például még egyetlen saját jelöltet sem mutatott be Hajdú-Bihar megyében, ahogy más pártok is nevezhetnek még indulókat, valamint további civilek is bejelentkezhetnek.

A Debreciner folyamatosan figyelemmel követi az előválasztás minden lényegesebb fejleményét.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.