Salamon Gergőt, a párt regionális igazgatóját indítja a Hajdú-Bihar megyei 3-as számú választókerület előválasztásán a Jobbik

Ő Jakab Péter pártjának első megnevezett, saját jelöltje Hajdú-Biharban, vele együtt már 23-an álltak a rajtvonalhoz. Salamonnak az ÚVNP-s Csák Lászlóval, a momentumos Kosztin Mihállyal és a Párbeszéd–MSZP által indított Szórádi Sándorral kell megküzdenie a közös jelöltségért, ha nem jelentkezik újabb aspiráns.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Salamon Gergő, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei regionális igazgatója még június 26-án töltötte fel közösségi oldalára azt a videót, amelyben Jakab Péterrel, a párt elnökével és előválasztási miniszterelnök-jelöltjével közösen bejelentik, hogy őt indítja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson a Hajdú-Bihar megyei 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületben (OEVK).

Salamonnak a Debrecen-központú, a megye északkeleti településeit és a megyeszékhely északkeleti részét magában foglaló választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltségéért a jelenlegi állás szerint Csák László korábbi iskolaigazgatóval, a Pálinkás József által vezetett Új Világ Néppárt (ÚVNP) jelöltjével, Kosztin Mihállyal, a Momentum Hajdú-Bihar megyei és vámospércsi önkormányzati képviselőjével, valamint a Párbeszéd és az MSZP által indított Szórádi Sándor nyíracsádi önkormányzati képviselővel kell majd megküzdenie. A választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője, Tasó László (Fidesz) 2018-ban a szavazatok 58,16 százalékával szerzett parlamenti mandátumot.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

„Hajdú-Bihar megye 3-as számú választókörzetében Salamon Gergő az az ember, aki állja a sarat akkor is, amikor mások már feladnák. Az akaraterejénél csak a tisztessége nagyobb, és ennek a térségnek pont erre van szüksége” – fogalmazott Jakab Péter a jelölt bemutatásakor.

Jobbik
Facebook

Telefonon kérdeztük Salamon Gergőt a választókerület általa legfontosabbnak tartott ügyeiről, gondjairól. A jelölt szerint a térség legnagyobb problémája az alacsony bérezés, továbbá rossz az oktatás és az egészségügy színvonala is. Salamon úgy látja, szinte minden családot érint Vámospércs környékén a tormatermelés, így az ezzel foglalkozók tisztességes megélhetéséért is szeretne tenni. A Jobbik regionális igazgatója szerint Debrecennek a választókerületbe tartozó része a város többi területéhez képest elhanyagolt, ezért ezen is változtatni kell. „Úgy néz ki, mintha valaki falun vagy tanyán élne” – fogalmazott. Kiemelte továbbá, hogy ki kell építeni egy úthálózatot, amely összeköti a választókerület nyírségi településeit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével. Ezzel szerinte az ott élők számára új munkalehetőségek, a fiatalok számára pedig új továbbtanulási lehetőségek nyílnának meg.

Az ellenzéki előválasztás eddig ismert jelöltjei Hajdú-Bihar megyében

1-es számú választókerület:
Fábián István (Párbeszéd–MSZP)
Pálinkás József (Új Világ Néppárt)
Szabó Bence (Momentum)
Varga Zoltán (DK)

2-es számú választókerület:
Bánfalvi Győző (ÚVNP)
Jármi Péter (LMP)
Mándi László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik)
Vaszkó Imre (DK)

3-as számú választókerület:
Csák László (ÚVNP)
Kosztin Mihály (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Salamon Gergő (Jobbik)
Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP)

4-es számú választókerület:
Bihary Judit (MSZP–Párbeszéd)
Szabó Patrik (DK)
Szántai László (független, támogató szervezet: Momentum)

5-ös számú választókerület:
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP–Párbeszéd)
Kiss László (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Somogyi Ferenc (ÚVNP)
Szörényi Károly (DK)

6-os számú választókerület:
Hegedüs Péter (független, támogató szervezet: Jobbik, MMM, Momentum, MSZP-Párbeszéd)
Nagy Péter (ÚVNP)
Tóth József (DK)
Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

A Debreciner folyamatosan figyelemmel követi az előválasztás minden lényegesebb fejleményét.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.