Szörényi Károly kerületet váltott, Bangóné Borbély Ildikó mellé állt a DK a hajdú-bihari 5-ös választókerület előválasztásán

Szörényi Károly a pártok közötti megállapodás értelmében a 3-as számú választókerületben indul, ahol a jelenlegi helyzet szerint négy másik ellenzékivel kell megküzdenie a közös jelöltté válásért. Az 5-ösben három induló maradt: a Demokratikus Koalíció által támogatott Bangóné Borbély Ildikó az MSZP–Párbeszéd, Kiss László a Momentum, Somogyi Ferenc az ÚVNP színeiben áll rajthoz.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

A DK sajtóirodájától ma, június 29-én úgy értesültünk, hogy Szörényi Károly, a párt Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselője a Debrecen északkeleti részét, valamint a megye északkeleti településeit magában foglaló 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületben (OEVK) indul az ellenzéki előválasztáson. Ez azért érdekes, mert a párt Európai Magyarok című kiadványában korábban még a hajdúszoboszlói központú 5-ös választókerület jelöltjeként mutatták be őt.

Szörényi Károly
Facebook

Telefonon beszéltünk Szörényi Károllyal, aki elmondta, hogy a DK vezetése úgy döntött, visszaléptetik őt az MSZP–Párbeszéd által indított Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő javára. Azért a 3-as számú választókerületben indul, mert ott nőtt fel, jól ismeri a térséget. Szerinte az OEVK legfontosabb ügyei településenként eltérők, de általánosságban elmondható, hogy fel kell számolni a munkanélküliséget, és javítani kell a közlekedési feltételeken. A választókerület debreceni részén Szörényi szerint leginkább infrastrukturális fejlesztésekre van szükség, be kell csatornázni a területet a város közlekedésébe. Téglás környékéről a jelölt elmondta: a közmunkából nem tudnak megélni a helyiek, gazdasági beruházásokra lenne szükség a térségben. „Szolgáltató- és feldolgozóipart kell telepíteni a környékre, mert enélkül nem fog fejlődni” – jelentette ki Szörényi, hozzátéve, hogy az önkormányzatoknak nagyobb bevételekre van szükségük, ezáltal képesek lennének saját fejlesztések végrehajtására is.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A Szörényi jelöltségével kapcsolatos változtatás azt eredményezi, hogy az 5-ös OEVK-ban három induló maradt állva: az MSZP–Párbeszéd szövetség által indított, már a DK által is támogatott Bangóné Borbély Ildikó, Kiss László, a Momentum Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselője, valamint Somogyi Ferenc, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) színeiben. A 3-as OEVK-ban pedig jelenlegi állás szerint öt induló is megméretteti magát, Szörényi mellett itt indul ugyanis Csák László (ÚVNP) volt iskolaigazgató, Kosztin Mihály (Momentum) Hajdú-Bihar megyei és vámospércsi önkormányzati képviselő, Salamon Gergő, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei regionális igazgatója, valamint Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP) nyíracsádi önkormányzati képviselő.

A 3-as OEVK-t Tasó László (Fidesz) 2018-ban a szavazatok 58,16 százalékával nyerte meg, míg az 5-ös OEVK-ban Bodó Sándor (Fidesz) 51,58 százalékkal szerzett parlamenti képviselői mandátumot.

Az ellenzéki előválasztás eddig ismert jelöltjei Hajdú-Bihar megyében

1-es számú választókerület:
Fábián István (Párbeszéd–MSZP)
Pálinkás József (Új Világ Néppárt)
Szabó Bence (Momentum)
Varga Zoltán (DK)

2-es számú választókerület:
Bánfalvi Győző (ÚVNP)
Jármi Péter (LMP)
Mándi László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik)
Vaszkó Imre (DK)

3-as számú választókerület:
Csák László (ÚVNP)
Kosztin Mihály (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Salamon Gergő (Jobbik)
Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP)
Szörényi Károly (DK)

4-es számú választókerület:
Bihary Judit (MSZP–Párbeszéd)
Szabó Patrik (DK)
Szántai László (független, támogató szervezet: Jobbik, Momentum)

5-ös számú választókerület:
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP–Párbeszéd, támogató szervezet: DK)
Kiss László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik, MMM)
Somogyi Ferenc (ÚVNP)

6-os számú választókerület:
Hegedüs Péter (független, támogató szervezet: Jobbik, MMM, Momentum, MSZP-Párbeszéd)
Nagy Péter (ÚVNP)
Tóth József (DK)
Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.