Újabb előválasztási támogatásokat jelentett be a Jobbik és az LMP Hajdú-Bihar megyében – Egy civil jelöltnek nem jutott párt

A Jobbik a független Szántai Lászlót támogatja a 4-es számú választókerületben, az 5-ösben pedig a momentumos Kiss Lászlót. Az LMP Salamon Gergő, a Jobbik jelöltje mögé áll be a 3-asban, a 6-osban pedig a független Hegedüs Pétert támogatják.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

A Jobbik ma, július 1-én juttatta el szerkesztőségünkhöz azt a korábbi közleményüket, amelyben bejelentették a Momentum és a Jobbik közötti legújabb megállapodásokat. Ebben szerepel, hogy a Jobbik támogatja Szántai Lászlót (aki korábban nem momentumosként, hanem független indulóként jelentette be saját magát) a Hajdú-Bihar megyei 4-es számú választókerületben, míg az 5-ösben Kiss László, a Momentum megyei önkormányzati képviselője mögé állnak be.

Előválasztás - 2019. Budapest
Wikipédia

Az LMP szintén ma, a honlapján jelentette be, hogy az eddigi megállapodásaik mellett nyolc választókerületben támogatják egymás jelöltjeit a Jobbikkal. Hajdú-Bihar megyében a 3-as számú választókerületben Salamon Gergőt, a Jobbik regionális igazgatóját, az 6-osban pedig a többek között a Jobbik által is támogatott Hegedüs Pétert, Balmazújváros független polgármesterét támogatják.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Ezzel Hajdú-Bihar megyében a hajdúböszörményi központú 6-os számú választókerület lett az első, ahol az ellenzéki összefogásban résztvevő valamennyi párt bejelentette a saját jelöltjét vagy a támogatásait. Egyúttal az is eldőlt: habár korábban arról beszélt, tárgyalna velük, végül egyetlen párt sem állt be Tömöri Zsolt Sándor hajdúböszörményi jogász, civil induló mögé. Az általa elnökölt Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület Facebook-oldalán június 30-án közzétett bejegyzésében ennek ellenére Tömöri bejelentette: eszében sincs visszalépni az előválasztási részvételtől.

Az eddig bejelentett ellenzéki körbetámogatások egyik legnagyobb nyertese Hegedüs Péter, aki a saját jelöltet állító DK-n és Új Világ Néppárton (ÚVNP) kívül megszerezte mindegyik párt támogatását.

Az ellenzéki előválasztás eddig ismert jelöltjei Hajdú-Bihar megyében

1-es számú választókerület:
Fábián István (Párbeszéd–MSZP)
Pálinkás József (Új Világ Néppárt)
Szabó Bence (Momentum)
Varga Zoltán (DK)

2-es számú választókerület:
Bánfalvi Győző (ÚVNP)
Jármi Péter (LMP)
Mándi László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik)
Vaszkó Imre (DK)

3-as számú választókerület:
Csák László (ÚVNP)
Kosztin Mihály (Momentum, támogató szervezet: MMM)
Salamon Gergő (Jobbik, támogató szervezet: LMP)
Szórádi Sándor (Párbeszéd–MSZP)
Szörényi Károly (DK)

4-es számú választókerület:
Bihary Judit (MSZP–Párbeszéd)
Szabó Patrik (DK)
Szántai László (független, támogató szervezet: Jobbik, Momentum)

5-ös számú választókerület:
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP–Párbeszéd, támogató szervezet: DK)
Kiss László (Momentum, támogató szervezet: Jobbik, MMM)
Somogyi Ferenc (ÚVNP)

6-os számú választókerület:
Hegedüs Péter (független, támogató szervezet: Jobbik, LMP, MMM, Momentum, MSZP-Párbeszéd)
Nagy Péter (ÚVNP)
Tóth József (DK)
Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.