Kósa Lajos országjárásba kezdett, Boldog Istvánhoz vezetett az első útja

Nem lehet tudni, hogy mi a debreceni képviselő országjárásának közvetlen célja, a rendezőelve. Talán a következő helyszínből kiderül. Mondjuk, ha Simonka György képviselőtársához látogatna el…
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz országos elnökségének tagja Boldog István szintén fideszes országgyűlési képviselő választókerületébe látogatott július elsején.

Boldog István és Kósa Lajos Tiszaföldváron
Facebook

A közösségi háló különböző helyein megjelent fotók szerint a Tiszaföldváron rendezett eseményen számos fideszes megjelent Boldog választókerületéből, hogy meghallgassák a kormánypárti politikusokat az előttük álló „időszak legfontosabb tennivalóiról és kihívásairól”.

Mint ismeretes, Boldog Istvánt nyolc társával bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint Boldog uniós fejlesztési pályázatok eredményeit befolyásolta, majd társaival együtt elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is, akiktől több esetben visszaosztást is kértek. Az ügyészség hat év börtönbüntetést kért a fideszes képviselőre. A bíróság június 30-ai előkészítő ülésén Boldog István nem tett vallomást.

Facebook

Egy nappal ezután történt a tiszaföldvári népes találkozó, amiről a közösségi oldalán beszámolt a helyi Fidesz-szervezet is, hivatkozva Boldog István Facebook-oldalára, amin számos képpel gazdagon illusztrálták a bírósági eljárás alatt álló képviselő lendületét: „Fel győzelemre!”

Kósa Lajos csak két távoli képet adott közre a saját közösségi oldalán, egyiken sem ismerhető fel, hogy Boldog István mellett áll. Kósa annyit írt a két fotóhoz, hogy „ma az országjárásom első állomására, Tiszaföldvárra látogattam. Összetartó és aktív közösség fogadott, az előttünk álló időszak legfontosabb tennivalóiról és kihívásairól beszéltünk.”

Mivel Kósa Lajos a Fidesz alelnöke, a kettőjük közös eseménye értékelhető úgy is, hogy a kormánypárt legfelső vezetése állt ki Boldog István mellett, így demonstrálva támogatásukat a helyiek előtt.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke
Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.