Hivatalosan is bemutatta első hajdú-bihari jelöltjét az ISZOMM – Káposznyák István programja több mint 200 oldalt tesz ki

A Tisza program helyreállítaná a Hajdú-Bihar megyei 3-as számú választókerület és környéke vízellátását. Székely Sándor országgyűlési képviselő szerint a politika harminc éven keresztül elhanyagolta a vidéket.

Sajtótájékoztatót tartott július 5-én az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) Debrecenben, ahol bemutatták a párt már korábban is megnevezett országgyűlési képviselő-jelöltjét, Káposznyák Istvánt (Hajdú-Bihar megyei 3-as számú választókerület).

Székely Sándor és Káposznyák István
Polgár Tóth Tamás

Székely Sándor, a párt országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, röviddel a párt 2020-as megalapítása után kezdetét vette a koronavírusjárvány, nem tudtak országot járni és szervezetet építeni, ezért eddig online végezték a munkájukat. Júniusban azonban személyes aláírásgyűjtésbe kezdtek a Munkáspárt és az Európai Baloldal támogatásával, ő maga pedig elkezdte felkeresni a magyarországi kistelepüléseket. Székely szerint az elmúlt harminc évben a politika elhanyagolta a vidéki Magyarországot, mostani, részben gyalogosan kivitelezett országjárásával pedig egy gesztust szeretne tenni az itt élők felé. (A párt nyíradonyi látogatásáról készített videónkat itt tekinthetik meg.)

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A parlamenti képviselő elmondta, pártja szeretett volna részt venni az ellenzéki előválasztáson, de a hatpárti összefogás nem tartott igényt rájuk. Székely szerint így jártak jól, mert jelenleg azt látni, hogy a nagy pártok bedarálják a kisebbeket. Úgy látja, az ISZOMM 250 ezer forintos nettó minimálbérről szóló követelésére már a politikai fősodor is reagált, Orbán Viktor azonban ezzel kapcsolatban csak „lebegtet”, Karácsony Gergely pedig csak a következő parlamenti ciklus végén emelne, ami nem jelentene érdemi segítséget az embereknek.

Nem számoltak a Civaqua vízutánpótlásával?

Káposznyák Istvánról azt mondta Székely, hogy határőrként, majd rendőrként dolgozott, tíz éve politizál, és ő szervezi a pártot Kelet-Magyarországon. Káposznyák a sajtó megjelent képviselőit arról tájékoztatta, hogy mivel az ISZOMM egy hangsúlyosan zöld-baloldali párt, ő is ennek megfelelő, egyébként monumentális, 214 oldalas programmal készül a választásokra. Tisza program című, a térség vízellátási problémái köré szerveződő anyagát számos helyi vállalkozóval közösen készítette el még 2018-ban különböző, már régóta rendelkezésre álló fejlesztési koncepciók felhasználásával. Ennek a kivonatát az előző választások előtt (amelyen Káposznyák szintén elindult) már nyilvánosságra hozta. A politikus elmondása szerint ő az elképzelések rendszerbe foglalásában, valamint az egyik fejezet írásában vállalt szerepet.
Polgár Tóth Tamás

Káposznyák István a Debreciner kérdésére elmondta, úgy látja, hogy a Civaqua-terv készítői nem számoltak azzal, honnan szereznek elegendő vizet a projekthez, az ő programja azonban erre is megoldást kínálna. Szerinte a Keleti-főcsatorna eliszaposodott, náddal benőtt csatorna, ezért a vízátbocsátó képessége közel 60 százalékkal esett vissza. A program írói egy zárt, nyomott csatorna kiépítését javasolják Balmazújváros és Kocsord között. Szerintük egy megfelelő monitoring rendszerrel szabályozni lehetne a víz áramlását. Fontosnak tartja Káposznyák a csapadékvíz felfogását és a szennyvíztisztítást is.

Polgár Tóth Tamás

Székely Sándor a Debrecinert arról tájékoztatta, az ISZOMM következő Hajdú-Bihar megyei jelöltjét várhatóan ősszel mutatják majd be.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.