Égből pottyant faág a Debreceni Egyetem területén

A Debreceni Egyetem Élettudományi Központjának az épületének környékén érdemes óvatosan közlekedni a járdán, mivel a jelek szerint az ott pompázó nagy, lombos fák hullajtják vastag ágaikat. Ráadásul igen magasból.
Koppányi Szabolcs

Kedden - július 13. - napközben teljesen véletlenül arra járva épp előttem landolt nagy robajjal egy szép tömegű lombos fatestrész. Félig a járdára zuhanva. Ha gyorsabban megyek, épp rám. Ha más megy arra, akkor rá. Pillanatok alatt földet ért, szélcsendben, előzetes hanghatás nélkül, így elugrani előle elég esélytelen lett volna.

Ahogyan videónkban - amelyet rögtön utána rögzítettünk - is elhangzik, egy szakember szerint a látszólag egészséges fákat belül megrágják bizonyos rovarok, s ha időnként nem végeznek úgynevezett lombkönnyítő vágásokat a felső részeken, a nagy tömeget nem bírják el a fák.

Akárkik is épp most a gazdái a Debreceni Egyetemnek, erre is odafigyelhetnének. Tekintsenek az ég felé!

Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.