Magyar dolgozókkal töltené fel a Debrecen vezetése által ígért új munkahelyeket a WHC Csoport

Göltl Viktor ügyvezető elmondása szerint nem a bejelentett, új beruházások miatt nyitottak irodát Debrecenben, hanem azért, mert nemzetközileg is meghatározó szerepre törnek. A HR-szolgáltató tavaly kötött stratégiai megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.

Július 21-én nyitották meg a HR szolgáltatásokkal foglalkozó WHC Csoport debreceni kirendeltségét a Bethlen Irodaházban. Az eseményen Göltl Viktor ügyvezető és Tóth Benedek területi vezető mellett beszédet mondott Barcsa Lajos (Fidesz), Debrecen egyik alpolgármestere is.

Barcsa Lajos
Polgár Tóth Tamás
Barcsa elmondta, az elmúlt öt évben 680 milliárd forint működő tőke érkezett Debrecenbe, és 6500 új munkahely keletkezett, nem számítva a KKV-szektor által létrehozott munkahelyeket és befektetéseket. Az alpolgármester emlékeztetett, a város közgyűlése elfogadta a 2030-ig tartó gazdasági programot, amelyben további 20 ezer munkahely létrehozását vállalták. A politikus arról is beszélt, hogy a WHC irodájának átadása az ő munkájukat is visszaigazolja. „Azok a célkitűzések, amelyeket a város vezetése megfogalmazott, bizony teljesíthetőek, és közös erővel ezeket teljesíteni is fogjuk” – mondta Barcsa.
Göltl Viktor
Polgár Tóth Tamás

Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője elmondta, büszkék arra, hogy Debrecenben is megvetik a lábukat. Kiemelte, hogy a WHC Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő HR-szolgáltató cége, amely 2020-ban egy stratégiai megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. elmondása szerint már korábban is nagy potenciált láttak Debrecenben, irodájuk megnyitásáról nem az új beruházások kiszolgálása érdekében döntöttek, hanem azért, mert egy hazai és nemzetközi hálózatépítést végeznek, a céljuk, hogy a kelet-közép-európai és a délkelet-európai régióban egy meghatározó HR-szolgáltatóvá váljanak. „Mondhatnám azt, hogy egy magyar multit akarunk létrehozni, amely munkaerőpiaci szolgáltatásokat végez” – fogalmazott a cég ügyvezetője.

Újságírói kérdésre Tóth Benedek területi vezető elmondta, a nyári szünet ideje alatt dolgozó 15 éves diákoktól a nyugdíjas korú munkavállalókig igyekeznek mindenkinek munkalehetőséget biztosítani, aki hozzájuk fordul.

Tóth Benedek
Polgár Tóth Tamás

Megkérdeztük, hogy a WHC Csoportnak vannak-e arra vonatkozó becslései, hogy Debrecen megnövekedő munkaerőigényét a következő években milyen arányban fogja a város más magyarországi településekről, illetve külföldről érkező munkavállalók foglalkoztatásával fedezni. Tóth Benedek azt válaszolta, szeretnének Debrecen vezetésének partnere lenni azon törekvésében, hogy a város régiós központtá váljon, szeretnének minél több helyi munkavállalót megszólítani, valamint buszoztatással és szállások biztosításával lehetővé tenni, hogy a környező településeken élők itt tudjanak dolgozni. Tóth azt is elmondta, a céljuk, hogy magyar munkavállalókkal töltsék fel a munkahelyeket.

A Céginformáció adatai szerint a WHC Csoport nettó árbevétele 2020-ban 17,1 milliárd forint volt.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.