VIDEÓLELET

A Nagy Debreceni Villamosolimpia – Videó 2012-ből

A fiatalok és az ilyen-olyan okból amnéziában szenvedő korosabb debreceniek nem tudják, hogy a város vezetői által megígért egy év helyett 4 évig építették a 2-es villamos vonalát.

Kósa Lajos hosszú polgármesterségének tizenkettedik évében, 2010. szeptember 15-én adták át ünnepélyesen a munkaterületet az építőknek, s akkor még arról volt szó, hogy 2011. december 31-én már örvendhet is Debrecen népe az új villamosvonalnak. Ebből aztán 2014. február 26. lett.

A debreceniek éveken keresztül félig kiásott munkagödrökön, rozsdásodó betonvasakon, elhagyott munkaterületeken voltak kénytelenek közlekedni, mert az építkezés félbemaradt... Ebben az időszakban készült Laczkó Kornél videója. A vagy.hu – már nem elérhető – debreceni internetes újság munkatársaként elkészítette a helyi villamosolimpia filmjét - Rémi Gaillard munkássága nyomán.

Íme 2012 márciusából Laczkó Kornél pörgő sportfilmje, ami egyben kortörténeti dokumentuma is Debrecen egykori hétköznapjainak:

Rémi Gaillard amúgy a mostani olimpiára is megalkotta a saját produkcióját, ami közel sem olyan történelmi és tényfeltáró, mint a 9 évvel azelőtti debreceni alkotás:

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.