Komoly károkat okozott a vihar Tiszacsegén, jelenleg mintegy 100 háztartásban nincs áram

Ideiglenesen be kellett zárni a strandfürdőt is, miután a szél félig lebontotta a fedett medence tetejét.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Augusztus 1-én egy zivatarlánc vonult át az országon, amely Hajdú-Bihar megyében is komoly károkat okozott. Tegnap délután a MÁV tájékoztatása szerint felsővezeték-szakadás és a sínekre dőlt fák miatt Debrecen és Hajdúhadház között ideiglenesen megszűnt a vasúti közlekedés, az utasokat ezen a szakaszon vonatpótló buszokkal szállították. A károkat még éjjel helyreállították, így ma reggel már a Budapest–Nyíregyháza–Záhony vonal teljes hosszán közlekedtek a vonatok.

A szél megbontotta a tiszacsegei strand fedett medencéjének tetejét

A szélsőséges időjárás Tiszacsegét sem kímélte: Szeli Zoltán (független) polgármester a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy vannak olyan utcák, amelyekben jelenleg sincs áram, ez mintegy 100 háztartást érint. Nagyon sok fát döntött ki a vihar, a tűzoltóság egy 35-40 méteres fa kidőlése miatt zárt le egy városrészt. Sok lakóház és önkormányzati épület tetejében is kár keletkezett, Szeli közlése szerint az önkormányzat segít a lakosságnak a cserepezésben, tetőfedésben. Személyi sérülés nem történt.

A vihar okozta károk miatt be kellett zárni a város strandfürdőjét, jelenleg azt vizsgálják, hogy a következő napokban ki tudnak-e részlegesen nyitni. A fedett medence tetejének a felét vitte le a szél, ezért a külső medencéket nyithatják meg, amint lokalizálták a károkat, és az érintett területeket elzárták a vendégek elől. Ez azonban még korántsem biztos: mint Szeli Zoltán kifejtette, a gépészetek egy része onnan kap áramot, ezért ha nem tudják megszüntetni a beázás veszélyét, a helyreállításig teljesen bezárják a strandot. A polgármester tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a kárfelmérés, becslései szerint több millió forintba is kerülhet a tető rendbehozása.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.