„Hajrá, Kornél!” – Így várják a polgáriak az első helyi származású olimpikon bemutatkozását

Az Európa-bajnoki 5. helyezett kajakos korábban arról beszélt, akkor lenne elégedett, ha sikerülne a tudása maximumát adni Tokióban.
Facebook

Holnap, augusztus 4-én magyar idő szerint hajnal 4 óra 38 perckor mutatkozik be a tokiói olimpián a 22 éves Béke Kornél, az első polgári származású olimpikon. A KSI versenyzője a férfi K-2 1000m versenyszámban fog kajakozni a K-1 1000m-en augusztus 3-án ezüstérmet szerző Varga Ádámmal egy hajóban. Ebben a számban ez a kettős a 2021. évi kajak-kenu Európa-bajnokságon az 5. helyet szerezte meg. Béke augusztus 6-án férfi K4 500m-en is evezni fog Nádas Bence, Csizmadia Kolos és Tótka Sándor társaságában.

Béke Kornél a 2019-es IX. Polgári Sárkányhajó Fesztiválon
Tóth Tamás

A fiatal olimpikon bemutatkozását látványosan várják Polgáron, az egyik helyi COOP áruház például egy „Hajrá, Kornél!” feliratú molinót feszített ki a bejárata fölé, ahogy az egy polgári lakos által a közösségi médiába feltöltött fotón is látható.

Béke Kornélról néhány nappal ezelőtt a tiszaújvárosi Tisza TV közölt egy portrét. A videóban a kajakos azt mondta, hogy éremesélyről nem szeretne beszélni, akkor lenne elégedett, ha Tokióban a tudása maximumát sikerülne kiadni magából.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.