fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

Ha a „régi emberek” hívják ki a Fideszt, megint Orbán győz – Debrecenben kampányolt Pálinkás József és Márki-Zay Péter

Két előválasztási miniszterelnökjelölt beszélgetett az előválasztásról, az ország jelenéről és jövőjéről.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

A kormányváltás és a rendszerváltás esélyei 2022-ben címmel tartott pódiumbeszélgetést augusztus 14-én Debrecenben Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, az MMM előválasztási miniszterelnökjelöltje, valamint Pálinkás József, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) elnöke és előválasztási miniszterelnökjelöltje. A rendezvényt az Alternatív Közösségek Egyesületének közösségi terében tartották, a technikai feltételeket a Szabad Terek Hálózata biztosította. A beszélgetés moderátora Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírója volt.

Pálinkás József, Márki-Zay Péter és Polgár Tóth Tamás
Nagy Péter

A felek rögtön az elején leszögezték: nem elsősorban miniszterelnökjelöltekként, hanem egymást több fronton támogató, hasonló világnézetű politikusokként ültek le egy asztalhoz. Az MMM és az ÚVNP a napokban jelentette be, hogy Márki-Zay Péter egyéni választókerületi győzelme esetén az ÚVNP frakciójába fog beülni (amennyiben a pártnak lesz elég képviselője a megalakításához), az MMM pedig támogatja Pálinkás Józsefet a Hajdú-Bihar megyei 1-es számú választókerületben.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

SM
A pódiumbeszélgetésen Pálinkás és Márki-Zay arról győzködte az ellenzéki szavazókat, hogy vegyenek részt az előválasztáson, ott pedig szavazzanak az ÚVNP és az MMM jelöltjeire. Pálinkás a beszélgetés végén elmondta, hogy az ÚVNP egy becsületesebb és szabadabb országot szeretne, ahol a tehetség, a szorgalom és az elvégzett munka határozzák meg a gyerekek jövőjét. „Új emberek és új megoldások kellenek. Ha a régi emberekkel, régi megoldás szerint próbálkozunk, marad Orbán Viktor” – fogalmazott Márki-Zay Péter, aki szerint az összefogás és az előválasztás ugyan új megoldásoknak számítanak, ha csak a hat szervező párt jelöltjei nyernek ősszel, nem lehet 2022-ben leváltani az Orbán-kormányt.

A teljes beszélgetés felvételét itt tekinthetik meg (a beszélgetés a videó 16. percében kezdődik):

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.