fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

SZÓ SZERINT

Hullanak az öregemberek

Öngyilkos lépés a települések központi tereinek letérkövezése.

Juhász Árpád geológus az állami televízióban a legutóbbi hőségriasztás kapcsán a következőket mondta:

„…ha csak abban gondolkodunk, hogy egy főteret nem műkövekkel, térkövekkel díszítenek föl, hanem ott meghagyják a fákat. Mert sajnos az utóbbi években divattá vált, hogy gyönyörű térkövezett központi terek vannak vidéki településeken. Ez egy öngyilkos lépés, mert ez úgy felerősíti a felmelegedést egy adott településen, hogy az olyan öregemberek, mint én, hullanak, mint szilva a fáról. Mert egyszerűen nincs meg az a hűtőhatás, amit az árnyékot adó fák jelentenek egy településen. Én ahol lakom, mondjuk a 2. kerületben, ott is azt látom, hogy jön egy új építkező, és az első dolga, amit csinál, hogy kivág minden létező fát, ami azon a telken volt. És lehet, hogy amikor kész az építkezés, akkor egy kis satnya tuját elültetnek, az gondolván, hogy ebből még valami lesz. Lesz, majd az unokáknál, és az is semmi ahhoz képest, amit egy 80-100 éves fa kivágása jelent.”

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.