Előválasztási vitákat szervez a Partizán két debreceni választókerületben is

A Hajdú-Bihar megyei 1-esben öt, a 2-esben három jelölt indul. A vitákat ugyanazon a napon, az előválasztás előtt legalább másfél héttel tartják meg.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Előválasztási vitát szervez szeptember 7-én Debrecenben a Partizán – tudtuk meg több, egymástól független forrásból. Pap Szilárd, a Youtube-csatorna szerkesztője kérdésünkre megerősítette, hogy Hajdú-Bihar megyében a Debrecen északnyugati részét lefedő 1-es és a város délkeleti részét magában foglaló 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületben (OEVK) induló jelöltek között rendeznek vitát, közvetlenül egymás után, 17, illetve 19 órától.

YouTube

A választókerületek kiválasztásakor Pap elmondása szerint figyelembe vették többek között a mezőny kompetitivitását, a korábbi választási eredményeket, valamint a településtípusok és a földrajzi eloszlások reprezentativitását is. Országosan 32 OEVK-t választottak ki a viták megrendezésére.

Az 1-es számú választókerület jelenlegi parlamenti képviselője, Kósa Lajos (Fidesz) 2018-ban a szavazatok 47,36 százalékával, míg a 2-es választókerületben Pósán László (Fidesz) 49,4 százalékkal szerzett egyéni mandátumot.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Az előválasztási vitákról természetesen a Debreciner is tudósítani fog.

Amennyiben nem történnek további visszalépések, a két választókerületben az alábbi jelöltek közül választhatnak az ellenzéki szavazók:

1-es számú választókerület:
Fábián István (jelölő szervezetek: MSZP, Párbeszéd – frakció: Párbeszéd)
Illés-Rácz Mariann (jelölő szervezet: Civil Fórum – frakció: Jobbik)
Pálinkás József (jelölő szervezetek: Jobbik, MMM, ÚVNP – frakció: ÚVNP/Jobbik)
Szabó Bence (jelölő szervezetek: LMP, Momentum – frakció: Momentum)
Varga Zoltán (jelölő szervezet: DK – frakció: DK)

2-es számú választókerület:
Fülep Olivér (jelölő szervezet: Civil Fórum – frakció: Jobbik)
Mándi László (jelölő szervezetek: Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – frakció: Momentum)
Vaszkó Imre (jelölő szervezet: DK – frakció: DK)

(A korábbi cikkeinkben a jelöltek neve mellett különállóan tüntettük fel a jelölő és a támogató szervezeteket. Mivel az előválasztás hivatalos honlapján a szervezők minden formációt jelölő szervezetként szerepeltetnek, ezért a továbbiakban mi is ezt az eljárást alkalmazzuk.)

Ahogy azt a Debreciner április 16-án elsőként megírta, az előválasztás első fordulóját, ahol a választók az egyéni képviselőjelöltek személyéről, továbbá a második fordulóba jutó három miniszterelnök-jelöltről dönthetnek, szeptember 18. és 26. között tartják.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.