fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

A NAP VIDEÓJA

Elfér majd a kukáskocsi? – Építik a könyvutcát Debrecenben

Kilenc éve rendezték először a jelenlegi helyen. Vannak, akik azóta sem tudnak megbékélni vele. Archív mozgókép és friss videó.
Koppányi Szabolcs

A 2012-es könyvhéten Laczkó Kornél, az egykori vagy.hu munkatársa videózott. Akkor, amikor először volt a mostani helyén, a Csapó utca sétálóövezetében. A produkció elején Debrecen akkori kulturális alpolgármestere, Somogyi Béla (Fidesz) látható és hallható, majd feltűnik egy kukáskocsi is.

Elvitte a vírus

Az utolsó „normális” ünnepi könyvhét 2019 júniusában volt.

Koppányi Szabolcs

A 2020-as 91. Ünnepi Könyvhetet (eredeti időpontja 2020. június 4-8.) a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A rendezvény új időpontját szeptember 17–20-ára tűzték ki, de augusztus végén ezt is törölni kellett, végül a kiadók tervezett könyvbemutatói és programjai közül néhányat az őszi időpontban a világhálón tettek közzé.

Idén, 2021-ben a hagyományos június eleji időpontot a pandémia miatt ismét megváltoztatták. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete elnöksége úgy döntött, hogy a 92. Ünnepi Könyvhetet szeptember 2-5. között rendezik meg.

A mostani debreceni előkészületekről Koppányi Szabolcs készített egy rövid videót:

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.