Elkötelezett Debrecen mellett a BMW - Világgazdaság

Az elől a kérdés elől kitért a társaság, hogy az eredeti tervhez képest mikorra és milyen műszaki tartalommal épülhet fel a gyár.
vg.hu

A BMW Group továbbra is elkötelezett a debreceni beruházással kapcsolatban, amelynek révén az évtized közepétől egy vadonatúj, elektromosjármű-architektúrára épülő modell gyártása indul – közölte a VG érdeklődésére Salgó András, a német autóipari konszern hazai érdekeltségének vállalati kapcsolatok igazgatója. Kifejtette, hogy ez az új generációs elektromos építőkészlet a Neue Klasse néven fut, és hasonló paradigmaváltást jelent majd a vállalat életében, mint a név eredetije mögött álló modell az 1960-as években.

Az elől a kérdés elől viszont kitért a társaság, hogy az eredeti tervhez képest mikorra és milyen műszaki tartalommal épülhet fel a gyár, mint ahogy arról sem adott a korábbinál részletesebb tájékoztatást, hogy ténylegesen hol tart most a kivitelezés, illetve a toborzás.

A debreceni beruházással kapcsolatos kérdőjelek akkor kezdtek el sokasodni, amikor tavaly a BMW az előző évi 5,7 milliárd euróról 4 milliárd alá csökkentette a beruházás költségeit, és a gyárépítés is a halasztott projektek közé került. Pedig már 2018 júliusában bejelentették, hogy egymilliárd eurós beruházással gyárat épít a BMW Debrecenben, az üzemben 1000 ember dolgozik majd, és évente 150 ezer belső égésű, hibrid vagy villanymotorral szerelt járművet gyártanak majd.

További részletek a Világgazdaság cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.