Viseljenek maszkot az irodákban és az órákon – kéri a hallgatókat a Debreceni Egyetem BTK tanulmányi osztálya

Az egyetemen éppen most szerveztek gólyatábort, ahol többszáz elsőévest zsúfoltak össze a főépület előtti területen.
Fotóink 2020 januárjában készültek a Debreceni Egyetem főépületében
Koppányi Szabolcs
A koronavírus elleni védekezés szabályainak betartására hívta fel a figyelmet egy szeptember 3-i, Takács Levente oktatási dékánhelyettes által jegyzett Neptun-üzenetben a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanulmányi osztálya. A hallgatóknak küldött levélben azt kérik: a BTK hivatali helyiségeit, irodáit, tantermeit és egyéb helyiségeit, továbbá a kar rendezvényeit, tanóráit kizárólag egészséges, koronavírus és egyéb fertőző megbetegedés tüneteit nem mutató személyek látogassák.
Koppányi Szabolcs

A levélben arra is kitérnek, hogy habár jelenleg még nem kötelező a maszkviselés, mindenkit arra kérnek, hogy a BTK irodáiban és tantermeiben viseljék azt. „Ez nem csupán az egészségbiztonság miatt fontos, hanem azért is, hogy a jelenléti oktatás minél tovább zavartalan legyen” – írják.

Az oktatási dékánhelyettes továbbá arra is megkérte a hallgatókat, hogy az egyetem főépületében sehol ne várakozzanak csoportosan vagy tömegesen, valamint figyeljenek oda arra, hogy az órák alatt folyamatos szellőzés legyen a termekben.

Koppányi Szabolcs

Éppen ma írtunk és mutattunk videót arról, hogy a Debreceni Egyetem gólyatáborának egyik tegnapi programján többszáz elsőéves hallgatót zsúfoltak össze egymás mellé szorosan lerakott sörpadokon az egyetem főépülete előtti területen.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.