Az egymás ellen induló Fábián István és Varga Zoltán is jelölt lett hivatalosan az ellenzéki előválasztáson

Legalább 400-400 ajánló aláírást kellett gyűjteniük, ezt magasan túlteljesítették.
debreciner.hu

Az Országos Előválasztási Iroda megvizsgálta a Hajdú-Bihar 1. egyéni országgyűlési választókerületben működő Helyi Előválasztási Bizottság (HEVB) által beküldött jegyzőkönyveket, s szeptember elsején megállapította, hogy Fábián István és Varga Zoltán jelöltek az ajánlási feltételeket teljesítették, így részt vehetnek az ellenzéki előválasztáson.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Mint azt az országban elsőként a Debreciner megírta, a menetrend szerint a jelöltek szeptember 6-án délelőttig gyűjthetik a választókerületükben élők ajánló aláírásait. Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is. Aki a képviselőjelölt-jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapja, azt a személyt indítja a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson az adott választókerületi mandátumért a hatpárti ellenzéki együttműködés. Ha a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik, amit október 4. és 10. között tartanak.

Fábián István
Koppányi Szabolcs

A Debreciner értesülései szerint Varga Zoltán (DK) már augusztus 27-én leadott 536 darab ajánlást a HEVB-nek, ami ebből 498-at talált formailag érvényesnek, Fábián István (MSZP, Párbeszéd) augusztus 30-án adta le az 578 darab ajánlást, ebből 548-at talált formailag érvényesnek a HEVB.

Varga Zoltán
parlament.hu

1-es számú választókerületben az előválasztáson részt venni szándékozók:
Fábián István (jelölő szervezetek: MSZP, Párbeszéd – frakció: Párbeszéd)
Illés-Rácz Mariann (jelölő szervezet: Civil Fórum – frakció: Jobbik)
Pálinkás József (jelölő szervezetek: Jobbik, MMM, ÚVNP – frakció: ÚVNP/Jobbik)
Szabó Bence (jelölő szervezetek: LMP, Momentum – frakció: Momentum)
Varga Zoltán (jelölő szervezet: DK – frakció: DK)

Eddig Hajdú-Biharból Salamon Gergő (Jobbik) jelentette be hivatalos jelöltté válását. Többen még gyűjtik az ajánló aláírásokat, amint értesítést kapunk az Országos Előválasztási Irodától, folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a hivatalossá vált jelölésekről.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.