A JÖVŐ ARCHÍVUMA

Nyáron elkezdődhetnek a munkálatok a debreceni Petőfi téren. Melyik nyáron?

„A Petőfi tér városunk kapuja, történelme évszázadokra nyúlik vissza. A Zöld Város Program keretében nemcsak megújul Debrecen első közparkja, hanem láthatóvá válik városunk történelme is.” Ezek Papp László polgármester szavai február negyedikéről.

Ekkor hangzott el az is, hogy valószínűleg az idén nyáron a kivitelező birtokba veheti a Petőfi teret, s az első kapavágástól a szalagvágásig legfeljebb 10 hónap fog eltelni, vagyis kész lesz a 2022-es országgyűlési választásokra.

Ilyen lesz majd valamikor. Vagy mégsem... - Petőfi téri látványterv a debreceni városvezetés tálalásában

A nyár elmúlt, a Petőfi téren a helyzet csak egyre rosszabb, de minden tekintetben. Erről a Debreciner olvasói is gyakorta beszámolnak, legutóbb:
„A debreceni Petőfi teret feladta a városvezetés, mint az USA Afganisztánt”;
Virág(ágyás)karnevál Debrecenben.

Azt ígérte a polgármester…

A város folyamatos fejlődéséről szóló önkormányzati propagandaoldal, a Debrecen 2030 az utóbbi másfél évben így említette a Petőfi teret:

2020. február 6.

„Folyamatban van a Déri tér felújítása és a Vármegyeháza utca környékének fejlesztése, emellett a Petőfi tér átépítését is ebben az évben tervezik elindítani. A Bem tér modernizálása is ennek az évnek a feladata.”
Papp László: a költségvetés felét fejlesztésekre fordítjuk

2020. december 17.

„Papp László beszélt arról, hogy folyamatban van az Újkert megújítására kiírt közbeszerzés, s a Tócóskert és a Petőfi tér megújításának előkészítését is végzik.”
Rá sem lehet majd ismerni a Tócóvölgyre

2021. január 26.

„A Zöld város program részeként jelenleg a Sóház városrészen, illetve a Tócóvölgyben folynak a munkák, a tervek szerint pedig idén elindítják a Petőfi tér, az Újkert és a Tócóskert fejlesztését is.”
16 ezer négyzetméter terület újul meg a debreceni Sóház városrészben

2021. február 4.

„A közbeszerzési eljárás után valószínűleg a nyáron a kivitelező birtokba veheti a Petőfi teret. Szeretnénk kialakítani egy kis vizes élővilágot a tér közepén, s ehhez a tóhoz kapcsolódik majd egy faburkolatú terasz, illetve egy gumiburkolatú játszótér is helyet kap majd itt – mutatta be a terveket Papp László.”
Tó, játszótér, terasz és tanösvény is helyet kap majd a Petőfi téren

2021. február 17.

„A Tócóvölgyben és a Sóházban már zajlik a munka, és elindul a Petőfi téren is. Ilyen léptékű közterület-fejlesztés a városban még nem volt, ez a közösségi terek minőségi megújítását jelenti – mondta Papp László.”
Papp László: idén indítjuk be a fejlesztések motorját Debrecenben

2021. április 9.

Ahogy az előző két évtized, ugyanúgy múlt el az utóbbi két esztendő is a Petőfi téren. Nemcsak a várost irányító politikai erő nem változott 1998 óta, hanem a „város kapuja” sem.
A nyár elmúlt, a városvezetés hivatalos kommunikációja hallgat.
Meglehet, a választások közeledtével lesz egy újabb sajtótájékoztató, ahol a debreceni fideszes országgyűlési képviselő(k) jelenlétében bejelentenek majd egy újabb dátumot, amikorra eltüntetik Debrecen egyik, talán legnagyobb szégyenfoltját.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.