fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

Erőszak az előválasztási kampányban – Tiba szerint az ellenzéki aktivisták az agresszorok, a rendőrség erről nem mond semmit

A Fidesz országgyűlési képviselője azt állítja, az ajánlásgyűjtőket megtámadó, garázdasággal vádolt balmazújvárosi férfi látleletet adott le a rendőrkapitányságon. A napokban egy másik hasonló ügy is történt Hajdú-Bihar megyében: a rendőrök garázdaság miatt állították elő Rubi Gergely volt országgyűlési képviselőt, aki a Jobbik állítása szerint Jakab Péter hajdúhadházi fórumán meg akart rúgni egy biztonsági őrt.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Augusztus 30-án írtunk arról, hogy az előző napon Balmazújvárosban ellenzéki aktivistákat támadtak meg, akik Hegedüs Péternek, a város független polgármesterének gyűjtöttek ajánlásokat az előválasztásra. Az egyik bántalmazott egy ismert budapesti aktivista, Szabó Gábor „Tuareg” volt, aki a közösségi médiában az esetről azt írta, egy apa és a fia támadtak rájuk egy autóból kiszállva.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban a Debrecinert akkor arról tájékoztatta, hogy a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság két helyi lakossal szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Szabó Gábor „Tuareg”
Facebook

Ehhez képest szeptember 2-án Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy valójában Hegedüs aktivistái voltak a támadók. Szabó Gábor „Tuareg” szerinte „saját bevallása szerint is hajlamos az agresszióra”, az ügy előzményeként pedig az aktivista a választókerület minden településén „zaklatta” a választókat. (Annak, hogy az aktivista saját magáról korábban azt mondta volna, hogy hajlamos az agresszióra, a Tiba kijelentésére hivatkozó Fidesz-közeli sajtótermékek cikkeit leszámítva nem találtuk nyomát.)

Tiba szerint különös, hogy „az ellenzéki médiák” videófelvételt mutattak arról, hogy az apa és a fia autójukkal megérkeznek az aktivistákhoz, hiszen ekkor még nem is történt konfliktus. (Ilyen felvételt mi egyetlen, az ügyet bemutató híradásban sem találtunk.)

„Ebben a tettlegességig fajuló verekedésben a balmazújvárosi polgármester lányának a barátja is részt vett, és jelen volt a polgármester fia is, aki egyébként elszaladt, miután a rendőröket hívták” – mondta a Fidesz képviselője, többször is hangsúlyozva, hogy az apát és fiát az „ellenzéki média” garázdaként állítja be. (A valóság az, hogy a rendőrség indított velük szemben eljárást garázdaság megalapozott gyanúja miatt. Erről számoltak be az ügyről tudósító független sajtótermékek, köztük a Debreciner is.)

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Tiba a sajtótájékoztatón közölte, hogy a polgármester „vőjelöltje” az apa-fia páros egyik tagját megütötte és fejbe rúgta. Az állítólag fejbe rúgott „úriember látleletet vetetett, amelyet becsatoltak abba az ügybe, amelyet a rendőrség indított, és amelyben bízom, hogy megtalálják majd, hogy valójában ki volt a hibás” – közölte Tiba, majd arról beszélt, azért vártak eddig ezeknek az információknak a közlésével, hogy az országban élők – különösen a jobboldaliak – megismerjék, mi várhat rájuk, ha már az előválasztási kampányban ilyen módszerekhez folyamodik az ellenzék.

Tiba állításai miatt ismét tájékoztatást kértünk a rendőrségtől. Kíváncsiak voltunk arra, hogy valóban átadott-e nekik egy látleletet az egyik garázdasággal gyanúsított személy, és hogy indítottak-e újabb eljárást az ügyben. A rendőrség a levelünkre annyit válaszolt, hogy a folyamatban lévő eljárásra tekintettel az eddig közölteken kívül bővebb információt nem áll módjukban adni.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Megzavarták a Jobbik hajdúhadházi fórumát

Az elmúlt napokban Hajdú-Bihar megyében történt egy másik, szintén az előválasztással kapcsolatos atrocitás is. Szeptember 2-án Jakab Péter (Jobbik) miniszterelnök-jelölt és Salamon Gergő (Jobbik) képviselő-jelölt hajdúhadházi utcafórumát zavarták meg. Salamon a Debrecinernek elmondta, Rubi Gergely, a párt 2010 és 2014 közötti országgyűlési képviselője, a bíróság által 2014-ben feloszlatott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület korábbi vezetője rúgott az eseményt biztosító egyik biztonsági őr felé. A férfit ezt követően lefogták, majd a kiérkező rendőrök vitték el. Salamon, aki hangsúlyozta, hogy az esetről a párttársai elmondásai alapján nyilatkozik, megjegyezte, Rubi Gergely 2018-ban országszerte igyekezett megzavarni Vona Gábor, a párt akkori elnökének és miniszterelnökjelöltjének fórumait.

Ez a fotó Jakab Péter hajdúböszörményi kampányfórumán készült, ami szintén szeptember 2-án volt – tudomásunk szerint itt nem történt rendbontás
Polgár Tóth Tamás

Természetesen erről az ügyről is megkérdeztük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a rendőrök a rendezvényről garázdaság szabálysértése miatt állítottak elő egy férfit a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.