Van olyan kar a Debreceni Egyetemen, ahol már kötelező a maszkviselés – De lesz stadionshow Tankcsapdával, Wolf Katival

Az Állam- és Jogtudományi karon már maszkot kell viselni, a Bölcsészettudományi Karon ezt még csak kérik. Szeptember 15-én pedig yoUDay-t tartanak a Nagyerdei Stadionban.

„Felhívjuk a szíves figyelmüket, hogy a DE ÁJK valamennyi épületében kötelező orrot és szájat eltakaró maszk használata. A maszkot kizárólag az előadást tartó oktató veheti le előadás közben” – olvasható a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak küldött egyetemi levélben, amelyet egy olvasónk továbbított szerkesztőségünknek.

A fotó idén februárban készült a Debreceni Egyetem főépületében
Koppányi Szabolcs

Alig néhány napja, szeptember 3-án írtunk arról, hogy a Bölcsészettudományi Kar hallgatóit az egyetem arra kéri, a kar irodáiban és tantermeiben viseljenek maszkot. „Ez nem csupán az egészségbiztonság miatt fontos, hanem azért is, hogy a jelenléti oktatás minél tovább zavartalan legyen” – írták. A BTK a hallgatókat arra is megkérte: a főépületben ne várakozzanak csoportosan vagy tömegesen, és figyeljenek oda az órák alatti folyamatos szellőzés biztosítására.

A Debreceni Egyetem honlapján egyébként hiába kerestünk, nem találtunk semmilyen információt arról, hogy milyen járványvédelmi szabályokat vezettek be az augusztus 1-e óta alapítványi formában működő intézményben. Ezzel kapcsolatban levélben kerestük az egyetemet. Amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Nagy buli lesz

Mindeközben az egyetem nagyban készülődik az ötödik yoUDay elnevezésű tanévnyitó showra. A felsőoktatási intézmény honlapján azt írják, szeptember 15-én fellép a Tankcsapda, a Republic, valamint az Abrakazabra együttes kíséretében Wolf Kati, Sári Évi és Szirota Jennifer. De lesz még mazsorett, MC-zik az Animal Cannibals, valamint önálló programpontként szerepel, hogy „Gudics Máté, a Gamblers zenekar frontembere elénekelni majd az Eye of the tiger-t”. Egy szeptember 6-i, hallgatóknak küldött Neptun-üzenet és az esemény Facebook-oldala szerint Pixa is ott lesz a Nagyerdei Stadionban, őt azonban az egyetemi honlapon valamiért nem említik.

A bulik már elkezdődtek a Debreceni Egyetemen. A napokban a Debreciner videót is mutatott az egyetem elsőéves hallgatóinak szervezett szórakoztató rendezvényről:

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.