fizetett politikai hirdetés fizetett politikai hirdetés
fizetett politikai hirdetés

Rubi Gergely volt jobbikos parlamenti képviselő azt mondja, megverték Jakab Péter fórumán, ő csak védekezett

A rendőrség két eljárást indított a hajdúhadházi incidens miatt. Az eset kísértetiesen emlékeztet a napokban Balmazújvároson történtekre.
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Ahogy azt szeptember 6-án megírtuk, a Jobbik tájékoztatása szerint szeptember 2-án a párt 2010 és 2014 közötti országgyűlési képviselője, Rubi Gergely megpróbálta megzavarni Jakab Péter jobbikos előválasztási miniszterelnök-jelölt és Salamon Gergő, a párt képviselőjelöltje közös utcafórumát. Salamon elmondása szerint Rubi az eseményt biztosító egyik biztonsági őr felé rúgott. Ezt követően lefogták, majd a kiérkező rendőrök elvitték a volt képviselőt. Salamon elmondása szerint 2018-ban Rubi Gergely volt az a személy, aki országszerte igyekezett megzavarni Vona Gábor akkori Jobbik-pártelnök és miniszterelnök-jelölt kampányeseményeit.

Az üggyel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy a rendőrök a rendezvényről garázdaság szabálysértése miatt állítottak elő egy férfit a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra.

Ez a fotó Jakab Péter hajdúböszörményi kampányfórumán készült, ami szintén szeptember 2-án volt – tudomásunk szerint itt nem történt rendbontás
Polgár Tóth Tamás

A történetnek azonban itt korántsem lett vége. Szeptember 8-án a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kötelékébe tartozó Ripost jelentetett meg egy anyagot a következő címmel: „Fojtófogással vittek földre Jakab Péter testőrei egy kutyát sétáltató járókelőt”. A név nélkül közölt cikkben a Ripost azt írta, hogy a „verekedő biztonsági emberek” rátámadtak egy járókelőre. Sem azt nem említik, hogy Ruby Gergely volt jobbikos országgyűlési képviselőről van szó, sem azt, hogy a rendőrség őt állította elő garázdaság miatt. A Ripost arról ugyanakkor beszámolt, hogy rendőrségi feljelentés lett az ügyből (azt nem említik, hogy ki tett feljelentést), és rendőrségi jegyzőkönyv rögzíti, hogy „Jakab Péter testőre és sofőre az elkövető”. Ilyen állítás az általuk bemutatott, a jegyzőkönyvről készített felvételen nem olvasható, csak annyi szerepel a szövegben, hogy „intézkedés alá vonták” őket, de a sok elhomályosított rész miatt még az sem látszik egyértelműen, hogy kiket vontak intézkedés alá.

A Ripost anyagát még aznap átvette többek között a Magyar Hírlap, az Origo, a Magyar Nemzet, a Haon, a HírTV és az állami média is. A Ripost egyébként a cikkében tévesen „Hajdúhadházának” nevezte a várost, ezt a hibát pedig az Origo és a Magyar Hírlap is megtartotta. Hasonló történt idén tavasszal is, amikor egyes fővárosi sajtótermékek írták el a település nevét az Irinyi utcai roma családok ügyéről szóló anyagaikban.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A HírTV szeptember 10-én megszólaltatta Rubi Gergelyt, aki a csatornának azt mondta, egy Trianon emlékmű miatt szólalkozott össze Jakab Péter támogatóival. „Gyülekeztek körülöttünk ezek a testőrök, és amikor nyomatékosan felszólítottuk egyiküket, hogy szálljon le az emlékműről, egyikük megfordult, és elkezdett ütni, lökdösni. Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat” – nyilatkozta a volt országgyűlési képviselő.

Szeptember 10-én a Blikk is foglalkozott a témával. A lappal a rendőrség a következőt közölte: „A 2021. szeptember 2-án Hajdúhadházon megtartott rendezvényről a rendőrök egy 42 éves helyi férfit állítottak elő, vele szemben garázdaság miatt indult eljárás. Továbbá az eseményhez kapcsolódóan a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt indított eljárást. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt”.

Láttunk már ilyet

Az ügy egyébként kísértetiesen hasonlít ahhoz a balmazújvárosi esethez, amikor előbb Hegedüs Péter független polgármester jelentette be, hogy bántalmazták az aktivistáit, majd napokkal később Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő állt elő azzal, hogy valójában Hegedüsék emberei voltak az agresszorok.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.