AZ OLVASÓ ÍRJA

Elég volt! Az Újkert nem romkert!

Szeretnénk, ha a debreceni városvezetés felfigyelne a problémára és kontrollálná a helyzetet, hogy a „Zöld Város Program” új eszközei ne csak az átadást érjék meg.
Olvasónk küldte

Nemrég nagy port kavart a Facebookon egy poszt, miszerint az Újkertben egy még át sem adott játszótér hajléktalanszállóvá avanzsált.
Történetünket itt folytatjuk.

Azóta a hajléktalanok hálózsákjuk mellé egyéb holmijukat is bepakolták, és ügyes-bajos dolgaikat is előszeretettel végzik a gyerekeknek készített játszótéren, de persze nem a fűben, hanem inkább a gumiburkolaton. Azon, amin a kisebbek csúszni-mászni fognak, a szülők pedig mindezeket nem is sejtve nyugodt szívvel engedik ezt, hisz más a gyerekeken kívül nem használja (elvileg!).

Olvasónk küldte

Sok mindent lehet rám mondani, de azt, hogy ne lennék empatikus, egyáltalán nem. Mégis a szóban forgó - sajnos pórul járt – emberekkel, bocsássa meg mindenki, de nem tudok az lenni. Ők tisztelik az itt élőket? Naponta hallani a veszekedésüket, ami akár tettlegességig fajul. És most már ez, hogy egy játszóteret vesznek birtokba, mert ahhoz van kedvük, de ez nem elég, összepiszkítják azt, nem tisztelve annak kis tulajdonosait.

Mindamellett, hogy gusztustalan, a különböző baktériumokra, amiket ezáltal szétszórnak, inkább nem is szeretnék nagyon kitérni. Már sok, hogy a rend éber őrei megkérik őket, menjenek arrébb, és 10 perc múlva ugyanúgy megy tovább a hajnalig tartó mulatozás, a környék lestrapálása. Szeretnénk, ha a városvezetés felfigyelne a problémára és kontrollálná a helyzetet, hogy a „Zöld Város Program” új eszközei ne csak az átadást érjék meg, hanem a lakók annak pozitív hozzáadott értékét is kihasználhassák.

Olvasónk küldte

Érthető és sajnálatos, hogy vannak hányattatott sorsú embertársaink, viszont van egy határ, amit az utóbbi időben sajnos már átléptek – érthető, ha nincs hová menni, és a szállóban sem „komfortos”, de azért ne oda piszkítsunk már és ne ott éljünk életvitelszerűen, ahol gyerekek és csecsemők játszanak majd.
Az Újkert eddig egy szép, nyugodt városrész volt, legyen ezután is az! Ne kelljen már rettegve hazajönni a munkából, ne kelljen már a gyerekekkel játszóteret kajtatni, mikor itt lenne az új. És még sorolhatnám. Köszönöm mindenkinek, aki megosztja!

(Debreceni olvasónk azt kérte, hogy a nevét ne jelentessük meg.)

Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte

Köszönjük a leveleket és fotókat! Másokat is biztatunk, ha van az olvasóink érdeklődésére számot tartó információjuk, javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu ! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.