A román gazdaság is profitálni fog a BMW debreceni gyárából – Maszol

A határmenti romániai cégeknek van a legnagyobb esélyük, hogy beszállítói szerződéshez jussanak.
Majd itt lesz a BMW-gyár
Google Map
A határhoz közeli BMW-gyár, ahol elektromos járműveket fognak gyártani nagy lehetőséget rejt a romániai beszállítók számára is – írja a Maszol.

„Ha megnézzük a BMW beszerzéseinek éves volumenét, akkor 40 milliárd euró értékű alkatrészről beszélünk, s 20 milliárd eurónyi közvetett beszerzésről. Az alkatrészek harmada Németországból származik, egyharmada más európai országokból, s itt Kelet-Európának jelentős a részesedése, a fennmaradó egyharmad pedig Amerikából és Ázsiából. A debreceni üzemnek köszönhetően növelni fogjuk a kelet-európai beszerzéseket: vonzó számunkra az ottani munkaerő, s számos beszállítónk már jelen van a térségben” – nyilatkozta Andreas Wendt, a BMW igazgatótanácsi tagja a Ziarul Financiar gazdasági napilapnak.

A német nagyvállalatnak 150 romániai beszállítója van, Szlovákiában pedig kb. 75. Főleg ez a két ország jöhet szóba beszállítóként a debreceni BMW-üzem kapcsán.

A BMW egyik legnagyobb romániai beszállítója a Continental, pontosabban annak a temesvári üzeme, de jó eséllyel száll be az új megrendelésekért folyó versenybe az IWIS nagyváradi gyára is. Ez utóbbi több német autógyártónak dolgozik, köztük a BMW-nek és a Mercedes-Benznek.

További részletek a Maszol cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.