A SZEMEDNEK HIGGY!

Fizetett hirdetésben büszkélkedik a Fidesz az évek óta zárva tartó debreceni üvegpiramissal

Kósa Lajos szerint Párizsé ugyan nagyobb, de a debreceni mellett nyugalmasabb.
Facebook
Kósa Lajos szeptember 13-án tette közzé közösségi oldalán azt a fotót, amelyen Pósán Lászlóval és Tasó Lászlóval, a Fidesz két másik debreceni országgyűlési képviselőjével, valamint Szijjártó Péter külügyminiszterrel ülnek egy asztalnál, a háttérben pedig a Nagytemplom oldala látható.

Habár Tasó teste félig kitakarja, azért valamennyire látszik a Verestorony maradványai fölé emelt üveggúla is. „Párizsban is van egy üvegpiramis, Debrecenben is, a Nagytemplom mellett. A párizsi nagyobb, viszont a miénk mellett a legnagyobb nyugalomban lehet meginni egy kávét. Most éppen Szijjártó Péterrel” – írja Kósa a posztban.

A Kósa által említett üvegpiramis alatt található a Verestorony maradványait, illetve annak történetét bemutató kiállítás, amelyet a debreceni fideszes városvezetés máig megmagyarázatlan okokból – rövidebb megszakításokkal – évek óta zárva tart. Az esetről nemcsak Puskás István és Széles Diána alpolgármestereknél, hanem a fotón látható, civilben történészprofesszor Pósán László parlamenti képviselőnél is hiába érdeklődtünk: leveleinkre egyáltalán nem reagáltak.

Kósa bejegyzése jelenleg a Fidesz fizetett hirdetéseként fut a Facebookon.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

MI CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.