Egy debreceni általános iskola kötelező kirándulást szervez a vadászati világkiállításra – állítja szülőkre hivatkozva a DK

Varga Zoltán úgy tudja, minden diáknak mennie kell, a gyermekeiket el nem engedő szülőknek pedig közvetlenül az igazgatónál kell indokolniuk a döntésüket.
Varga Zoltán
Polgár Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott szeptember 21-én Debrecenben, az Ibolya Utcai Általános Iskola előtt Varga Zoltán országgyűlési képviselő, a DK előválasztási képviselőjelöltje (Hajdú-Bihar megyei 1-es számú választókerület). A politikus közölte: több felháborodott szülő jelzése szerint az iskola összes diákjának részt kell vennie az elszálló költségvetése miatt (már 70 milliárd forint fölött jár) az ellenzék által rendszeresen kritizált budapesti Vadászati és Természeti Világkiállításon.

A politikus hangsúlyozta, a diákokat veszélynek teszik ki, hiszen az eseményt a kormány mentesítette a nagy rendezvényekre vonatkozó járványügyi óvintézkedések alól. Varga Zoltán hozzátette, a diákokat biodíszletként használják fel, ehhez pedig gyermekenként 4 ezer forint hozzájárulást kértek a szülőktől.

Ibolya Utcai Általános Iskola
Polgár Tóth Tamás

A Debreciner kérdésére a képviselő elmondta, azt nem tudja, hogy az országban vagy Debrecenben van-e még olyan iskola, ahol köteleznék a diákokat a kiállításon való részvételre, erről az esetről is csak a szülők megkeresése miatt szerzett tudomást. A politikus úgy tudja, az iskola már a MÁV-val is szerződést kötött a gyerekek utaztatásához.

Polgár Tóth Tamás

Varga információi szerint azoknak a szülőknek, akik nem akarják elengedni a gyermeküket a kirándulásra, közvetlenül az igazgatónál kell megindokolniuk a döntésüket. A képviselő a Debreciner kérdésére azt is elmondta, a kirándulás szervezése nem törvénytelen, de azt gusztustalannak és életveszélyesnek tartja. „A gyerekeket ott fogják hajtani nagy tömegben, és bámulják majd a leölt állatok kitömött hulláit, és ki tudja, részegen dülöngélő kokós fideszeseket” – sorolta Varga, aki szerint a vadászati kiállítás nem gyerekeknek való.

A kérdéseinket elküldtük az Ibolya Utcai Általános Iskolát fenntartó Debreceni Tankerületi Központnak. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.