Ingyen ad stratégiai tanácsokat Kósa Lajos

A testület tagjait az aktuálisan betöltött szakmai vagy választott funkcióik alapján kérték fel a szerepvállalásra. Három helyi fideszes politikus van közöttük.
Az alakuló ülésen
unideb.hu

A Debreceni Egyetem honlapja szeptember 17-én számolt be arról, hogy egy stratégiai tanácsadó testület támogatja Kossa Györgynek, az intézmény magánosításához a parlament által kezdeményezett, a kormány által létrehozott Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány vezetőjének munkáját.

A tanácsadó testület az első ülésén Palkovics László innovációs és technológiai minisztert választotta meg vezetőjének, a 12 tag között pedig további fideszes politikusok találhatók. Szerepet kapott a testületben Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Kósa Lajos és Pósán László országgyűlési képviselők is. Kósa stratégiai tanácsadói szerepvállalása – amiről a napokban már vita bontakozott ki a Debreciner Facebook-oldalán – annak fényében lehet meglepő, hogy az elmúlt hónapokban éppen azzal került a független sajtó érdeklődésének homlokterébe, hogy megtévesztette őt a „csengeri örökösnő” néven elhíresült P. Mária, akit még svájci bankokba is elkísért Kósa, hogy az asszony hozzájuthasson a minden bizonnyal nem létező „mesés örökségéhez”.

Kósa Lajos - Debreceni Egyetem
unideb.hu

Megkérdeztük a Debreceni Egyetemet arról, hogy kik döntöttek a stratégiai tanácsadó testület felállításáról, kik választották ki a tagokat, és milyen díjazásban részesülnek a tanácsadók. Az egyetem tájékoztatása szerint „aktuálisan betöltött szakmai vagy választott funkcióik alapján” a kuratórium elnöke, Kossa György kérte fel a tagokat, akik díjazás nélkül végzik a munkájukat. A stratégiai tanácsadó testület mellett egy tudományos tanácsadó testület is segíti majd Kossa munkáját, ennek megalakulása, a hazai és nemzetközi tagok felkérése folyamatban van – tudtuk meg az egyetem sajtóirodájától.

Kósa Lajos – bár az utóbbi hónapokban igen aktív a közösségi médiában – mai napig nem tett említést a Facebook-oldalán erről a megtisztelőnek mondható felkérésről. A tanácsadó testület szeptember 5-ei megalakulását követően arról posztolt másnap délelőtt 11 órakor, hogy hagymás vért eszik a debreceni piacon.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.