Kamionkiállítással emlékeztet a CÖF a 2006-os rendőrattakra – Kósa Lajos is ott volt a debreceni megnyitón

Kérdeztünk is volna a kormánypárti képviselőtől, de arra hivatkozva, hogy éppen nem sajtótájékoztatót tart, nem kívánt válaszolni.
Budai Péter
Polgár Tóth Tamás

Szeptember 23-án Debrecenbe érkezett a Fidesz mellett kiálló békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) „Vérbe fojtott szabadság” című vándorkiállítása. A Kossuth téren, közvetlenül a Nagytemplom sarkánál parkoló kamionnal arra igyekeztek felhívni a figyelmet, hogy 2006-ban a rendőrség erőszakkal – többek között gumilövedékek bevetésével – oszlatta fel a Gyurcsány-kormány ellen tüntetőket. A vándorkiállítással nyilvánvalóan a kormánypárt „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” kampányára igyekeznek ráerősíteni. A Fidesz aláírásgyűjtése a kamion közelében is zajlott.

Polgár Tóth Tamás
SM

Az eseményre kilátogató Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselőtől szerettük volna megtudni, a Debreceni Egyetem stratégiai tanácsadójaként és a koronavírus-járvány elleni védekezést koordináló operatív törzs tagjaként mit szól ahhoz, hogy az egyetem az előző héten egy 11 ezer résztvevős tömegrendezvényt tartott a Nagyerdei Stadionban, ezen a héten pedig – szeptember 22-i hatállyal – kötelezővé tették a maszkviselést minden dolgozójuk és hallgatójuk számára. A képviselő nem válaszolt a kérdésünkre. Arra hivatkozott: nem tart sajtótájékoztatót.

A vándorkiállítás megnyitójáról videót is készítettünk:

Budai Péter

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.