4 és fél hónap után ismét megmutatták a sajtójuknak a látványterveket Debrecen vezetői

Az ígéret ugyanaz, mint májusban volt: megint hét hónap múlva lesz kész a nagy játszótér.

Jubileumi játszótér volt egykoron, aztán lett belőle Ötholdas Pagony, hamarosan Sziget-kék lesz a neve. Ma, szeptember 24-én – a kormányszimpatikus média képviselőinek – ismét sajtótájékoztatón mutatták be a látványterveket, ahogy azt négy és fél hónappal ezelőtt, május 10-én is tették Debrecen város vezetői: Papp László polgármester, Széles Diána alpolgármester, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, illetve jelen volt Majer Tamás városrész önkormányzati képviselő – mindannyian a Fidesz politikusai.

Kósa Lajos ma ismét megmutatta
Facebook

Az igen régen pusztulásnak indult nagyerdei játszótér megújításának igyekezete azonban ennél hosszabb időre nyúlik vissza. Debrecen város hivatalos fejlesztési oldalán az első említést több mint öt évvel ezelőttről, 2016-ból találtuk.

Tovább fejlődik Debrecen büszkesége, a Nagyerdő

Idén újabb egymilliárd forintra pályázna a debreceni önkormányzat, amiből tovább szépítenék a Nagyerdő parkerdei részét. Ez a beruházás két fő részből áll, az egyik az Ötholdas Pagony játszótér teljes felújítása, tematikus meseparkká alakítása, a másik pedig egy parkerdei sétány létrehozása.

2016. június 16.

Családbarát önkormányzat címet kapott Debrecen

- Az Új Főnix Terv része az Ötholdas Pagony átalakítása is 1,5 milliárd forintos forrásból, de az összes turisztikai fejlesztés alapja, hogy a családoknak nyújtson élményeket Debrecenben - nyilatkozta a díj átvétele után Széles Diána alpolgármester.

2018. október 19.

Papp László: a költségvetés felét fejlesztésekre fordítjuk

A szociális és a jóléti fejlesztésekről sem feledkeznek meg, példaképp említette, hogy az új Nagyerdei Strand májusban nyit, tervezik az Aquaticum megújítását és tervek szerint idén elkezdik az Ötholdas Pagony teljes modernizálását is.

2020.február 6.

Papp László: idén indítjuk be a fejlesztések motorját Debrecenben

A polgármester kitért arra, hogy a városi életminőség szempontjából a jóléti fejlesztések mennyire lényegesek. Húsz év után az Ötholdas Pagonyt teljesen megújítja, négy évszakossá teszi a város, folytatódik a Varázserdő-projekt és szólt a tervezett Nagyerdő „megérkezési élmény” programjáról is.

2021. február 17.

Sajtótájékoztató 2021. május 10-én
Facebook

A Pagony, a vidámpark, a Kerekestelepi strand és az óvodák is megújulnak Debrecenben

A Pagonyban is nagy beruházást terveznek végrehajtani idén, Szigetkék játszótérré nevezik át Szabó Magda meséjéből merítve: tematikus parkká alakítják át a mese elemeit beemelve. Új arculatot kap a Pagony, kibővül a területe, új játékok érkeznek, négyévszakos részt alakítanak ki: kávézót létesítenek, valamint szülinapi bulik rendezésére is alkalmat teret is létrehoznak - mondta Széles Diána alpolgármester.

2021. február 24.

Tájékoztató a „Debrecen gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” című projektről

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata számos szabadidős és turisztikai jellegű szolgáltatásfejlesztést indított el az elmúlt másfél-két évtizedben a Nagyerdő területén. A „Debrecen gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” című projekt is erre a területre koncentrál: cél Debrecen közkedvelt játszótere, az Ötholdas Pagony minden igényt kielégítő komplex felújítása.

Kedvezményezett: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Konzorciumi tagok: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. , Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
Projekt címe: Debrecen gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése
Megítélt támogatás: 1 495 000 000 forint
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021. december 31.

2021. április 12.

Sziget-kék lesz az Ötholdas Pagonyból, mutatjuk a látványterveket

Papp László polgármester abban bízik, a beruházás ősszel indulhat el, s jövő nyárra már a megújult játszótéren kapcsolódhatnak ki a családok.
Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta, számos vevőjelölt jelentkezett azért a területért, amivel most bővül a játszótér, de soha nem tervezték az eladását. „Debrecen egy olyan város, ahol az építési területből csinálunk erdőt” - fogalmazott.
A közbeszerzési felhívás április közepén jelent meg. A cégek május 17-ig jelentkezhetnek a felhívásra, a nyertesnek hét hónapja lesz a munka elvégzésére.

2021. május 10.

Sajtótájékoztató 2021. szeptember 24-én
Facebook

Sziget-kék: duplájára nő a népszerű debreceni tematikus park területe

Papp László bocsánatot kért a gyerekektől, amiért a következő hét hónapban nem használhatják a jelenleg Ötholdas Pagonyként ismert parkot.
A fejlesztés 1,1 milliárd forintból valósul meg, a Társ-95 Kft. a közbeszerzési eljárás nyertese, a munka várhatóan jövő tavaszra befejeződik.

2021. szeptember 24.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.