hirdetés hirdetés
hirdetés

Etikai panaszt nyújtottak be mindkét jelölttel szemben a Hajdú-Bihar megyei 5-ös számú választókerület előválasztásán

Úgy tudjuk, Bangóné Borbély Ildikót a szavazás élelmiszercsomagok osztásával történő befolyásolása, Kiss Lászlót pedig rágalmazás miatt panaszolták be. Mindketten visszautasítják a vádakat.
debreciner.hu

Információink szerint szeptember 24-én etikai panaszt nyújtott be az Országos Előválasztási Bizottságnál (OEVB) a Hajdú-Bihar megyei 5-ös számú választókerület előválasztásán induló Bangóné Borbély Ildikóval (DK, MSZP, Párbeszéd – frakció: MSZP) szemben a Momentum egyik szavazóbiztos-delegáltja. Úgy tudjuk, hogy a beadvány szerzőjének gyanúja szerint Bangóné kampánystábja élelmiszercsomagok osztásával próbálta meg befolyásolni a választókerületi szavazás kimenetelét. Értesüléseink szerint az MSZP-s országgyűlési képviselő szintén etikai panaszt nyújtott be Kiss László (Jobbik, LMP, MMM, Momentum, ÚK, ÚVNP – frakció: Momentum) képviselőjelölttel szemben rágalmazás miatt.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Telefonon értük el Bangóné Borbély Ildikót, aki a Debrecinert arról tájékoztatta, hozzá még nem jutott el a vele szembeni etikai panasz híre, a szavazás befolyásolásának vádját pedig felháborítónak tartja, és kikéri magának. Arra a kérdésünkre, hogy ő adott-e be etikai panaszt előválasztási ellenfelével szemben, nem kívánt válaszolni. „Nem akarok ilyen sárdobálásba belemenni, a választók döntsék el, hogy ki a jobb jelölt” – fogalmazott. Hozzátette: szerinte az előválasztás a demokrácia ünnepe, az aktivistákat pedig köszönet illeti, mert hatalmas munkát végeznek.

Szintén kerestük Kiss Lászlót, ő a Debrecinernek arról beszélt, hogy nem rágalmazott, az erről szóló vádakat visszautasítja.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az OEVB-nek. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A Hajdú-Bihar megyei 5-ös számú választókerület előválasztásán Bangóné Borbély Ildikóra vagy Kiss Lászlóra lehet szavazni, más jelölt nincs.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.