hirdetés hirdetés
hirdetés

Ismét főváros volt Debrecen

Valami mélységesen mély kisebbségi komplexus működhet a háttérben.

Beteges önértékelési zavarok, így fordította le közérthető nyelvre a diagnózisát az orvos, akitől érdeklődtünk a debreceni, leginkább politikusi notórius „fővárosozás” okai felől.

Nem Orbán Viktor volt az első, aki azt hangoztatta, hogy „Debrecen a másik főváros”, de az ő szava nagy biztatást adott e képzet további hirdetőinek.

Mondták már a város vezetői, hogy Debrecen a fesztiválok fővárosa, a magyar irodalom fővárosa, a sport fővárosa, a magyarság fővárosa, a közösségi közlekedés új fővárosa, a honi rockzene fővárosa, úgy zusammen és generálisan más(od)ik főváros Debrecen.

Legutóbb a város hivatalos közösségi oldalán azt olvashattuk, hogy „Debrecen volt a burger fővárosa!” Nem, nem a debreceni páros kolbászé, nem a debrecineré, hanem a burgeré (félbevágott zsemlébe helyezett húspogácsa). Nos… Izgalommal várjuk, hogy a politikusok, a városvezetők szerint legközelebb minek lesz a fővárosa Debrecen.

Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.