hirdetés hirdetés
hirdetés

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára az előválasztás második fordulója előtt

Hódmezővásárhely független polgármestere Dobrev Klárával, a DK jelöltjével fog megmérkőzni az ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltségért.
Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter
Facebook

Október 8-án délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP) és Márki-Zay Péter (MMM). A két miniszterelnök-jelölt az ellenzéki előválasztás első fordulójában a második, illetve a harmadik helyet szerezte meg, ezzel Dobrev Klára (DK) mellett bejutottak a második fordulóba, ami október 10-én kezdődik szerte az országban és az interneten.

A sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, az őt támogató pártokat pedig arra kérte, támogassák Hódmezővásárhely polgármesterét.

Márki-Zay Péter köszönetet mondott Karácsonynak, és jelezte, belép a főpolgármester 99 mozgalom nevű szervezetébe.

A két jelölt már napok óta tárgyalt a folytatásról, egy darabig inkább az tűnt valószínűnek, hogy Márki-Zay fog visszalépni, később pedig azt kommunikálták, hogy mindketten elindulnak. Karácsony visszalépésének közvetlen előzménye, hogy október 7-én a Momentum bejelentette: a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét támogatják.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Dobrev nyerte az első fordulót Hajdú-Biharban is

Az előválasztás szeptember 18-28. között tartott első fordulójában Hajdú-Bihar megyében a miniszterelnök-jelöltek versenyét az országos eredményhez hasonlóan Dobrev Klára nyerte 9787 szavazattal (37,45 százalék), a második Karácsony Gergely lett 5579 vokssal (21,35 százalék), a harmadik Márki-Zay Péter, rá 5062-en szavaztak (19,37 százalék), a negyedik nem sokkal lemaradva Jakab Péter 4818 szavazattal (18,43 százalék), az ötödik Fekete-Győr András neve mellé pedig 891-en ikszeltek (3,41 százalék).

Még öten, az első televíziós vitájuk végén
YouTube

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.