hirdetés hirdetés
hirdetés

Hegedüs Péter maradt a győztes az újraszámlálás után a Hajdú-Bihar megyei 6-os választókerületben

44 szavazattal előzte meg Tóth Józsefet, a DK jelöltjét.

A Debreciner is beszámolt róla, hogy az érvénytelen szavazatok magas száma miatt az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) úgy döntött, újraszámolják a voksokat több választókerületben is, többek között a hajdúböszörményi központú Hajdú-Bihar megyei 6-os számúban.

Hegedüs Péter, Tóth József, Tömöri Zsolt Sándor
debreciner.hu

Az OEVB ma, október 10-én egy Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy egyik választókerületben sem változott meg az eredmény, azonban a közzétett számok alapján több helyen, így a hajdú-bihari 6-osban is jelentősen – közel negyedére – csökkent a különbség az első két helyezett között. Az újraszámlálás előtt Hegedüs Péter (Jobbik), Balmazújváros polgármestere 2118 szavazattal állt az élen, a második helyen álló Tóth József (DK), Polgár polgármestere pedig 1956 voksot tudhatott a magáénak, tehát a kettejük közötti különbség 162 volt.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Az újraszámlálás Hegedüstől 108 szavazatot tüntetett el, Tóth viszont csak 10-et szerzett, így nem fordult meg az arány, Balmazújváros polgármestere a végleges eredmény szerint 2010-1966-ra, tehát 44 szavazat különbséggel nyerte az előválasztást.

Az OEVB közléséből az nem derül ki, hogy az eredetileg 1092 szavazattal a harmadik helyen végzett független Tömöri Zsolt Sándor eredménye hogyan módosult.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.