Saját ingatlanjaik bérbeadásához is az Országos Kórházi Főigazgatóságtól kell engedélyt kérniük az egészségügyi dolgozóknak

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke most körlevélben hívja fel erre a szervezeti egységek vezetőinek figyelmét.
Facebook

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő október 13-án a közösségi oldalán tette közzé a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökének, Szabó Zoltánnak a levelét, amelyben a szervezeti egységek vezetőivel közölte: az egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott személyek – tehát minden egészségügyi dolgozó, aki állami alkalmazott – a tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői és a jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység, valamint a nevelőszülői munka kivételével bármilyen díjazás fejében vállalt tevékenységet csak a kormány által kijelölt szerv, a DE Klinikai Központ esetében az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) előzetes engedélyével végezhetnek.

A DE Klinikai Központ elnöke a levélben felhívja a figyelmet, hogy az OKFŐ-vel történt egyeztetésük alapján az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állók saját tulajdonában lévő ingatlan bérbeadását is a kórházi főigazgatóságnak kell engedélyeznie.

„Csodálkozunk, hogy nincs elég egészségügyi dolgozó?” – fűzte hozzá az általa megosztott levélhez Kunetz Zsombor.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.