Egyelőre csak a Fidesz mozgósítja a hajdú-bihari híveit az október 23-i budapesti tömegrendezvényükre

Az ellenzéki összefogás pártjai vagy nem szerveznek csoportos utaztatást Hajdú-Biharból, vagy még az előválasztás lebonyolításával vannak elfoglalva – erről tájékoztatták a Debrecinert.
Facebook

Az eddigi bejelentések alapján október 23-án Budapest politikai tömegrendezvényekkel lesz tele. A Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) kormány mellett kiálló békemenete mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is megszervezi a saját békemenetét, a hatpárti ellenzéki összefogás pedig nagygyűlést tervez a nemzeti ünnepre.

A Fidesz egyik Hajdú-Bihar megyei Facebook-csoportjában már október 7-én közzétettek egy bejegyzést, amelyben azt hirdetik, hogy elkezdték szervezni a szimpatizánsaik közös utazását a CÖF felvonulására.

Az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok Hajdú-Bihar megyei politikusait kérdeztük arról, hogy ők terveznek-e valamilyen módon segíteni a szimpatizánsaiknak eljutni a budapesti nagygyűlésre. Körkérdésünkre a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusai válaszoltak, a Jobbik (Salamon Gergő regionális igazgató), a Momentum (Mándi László országos választmányi elnök) és az MSZP (Bódi Judit Hajdú-Bihar megyei elnök) nem reagált érdeklődő levelünkre.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy jelenleg minden idegszálukkal az előválasztás második fordulójának gördülékeny lebonyolítására koncentrálnak, ezért érdemi választ még nem tud adni nekünk.

Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke azt közölte: a rendezvény még előkészítés alatt áll, ezért biztosat nem tud mondani, de az LMP arra biztatja a tagjait és szimpatizánsait, hogy menetrend szerinti tömegközlekedési járatot vagy telekocsit használjanak majd.

Dede Tamás, a Párbeszéd Hajdú-Bihar megyei elnöke érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy pártja nem tervezi különbuszok indítását, a tagjaik és szimpatizánsaik egyéni szervezésben utaznak majd a rendezvényre.

Amennyiben a másik három párt politikusai is válaszolnak a leveleinkre, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS!
Cikkünk megjelenését követően válaszolt Mándi László, a Momentum országos választmányi elnöke. A Debrecinernek azt írta, a Momentumnak nem áll módjában buszokat indítani az ellenzéki nagygyűlésre, de bíznak benne, a szimpatizánsaik megtalálják a módját, hogy ott legyenek a rendezvényen.
Nem sokkal Mándi László válasza után Bódi Judit, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke is reagált a megkeresésünkre. Levelében azt írja: az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete semmilyen utazást nem tervez az október 23-i fővárosi rendezvényekre.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.