„Akárki próbálja meg az ellenzéki szövetséget ellehetetleníteni, az velem találja szemben magát” – Dobrev Klára Debrecenben

A politikus azt ígérte, minden idők legnagyobb költségvetési átrendezését fogják végrehajtani 2022 áprilisában, mert a Fidesz-kormány nem az oktatásra, a szociális szférára és az egészségügyre költi a pénzt.

Október 10-16. között rendezik az ellenzéki előválasztás második fordulóját, amelynek első három napján több mint 260 ezren voksoltak. A szavazók két induló közül választhatják ki az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltjét: ők Dobrev Klára (DK) és Márki Zay-Péter (MMM). Október 12-én kettejük közül Dobrev tartott kampányfórumot Debrecenben – a nyáron már volt egy hasonló alkalma itt. A rendezvényen közel 400-an vettek részt, a miniszterelnök-jelölt mellett felszólalt Sápi Mónika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 4-es számú választókerületben, valamint Varga Zoltán, a hajdú-bihari 1-es számú választókerületben előválasztást nyert képviselő-jelölt is.

Galéria: Dobrev Klára Debrecenben – 2021. október 12. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia

Dobrev az utcafórumon arról beszélt, hogy a hat párt összefogása nagy eredmény, amitől a Fidesz is fél, de az ellenzéki térfélen megjelent a személyeskedés, ami veszélyezteti ezt az együttműködést. Habár nem mondta ki a nevüket (az „urak” szót használta), egyértelműen a vele szemben összefogó Márki-Zay Péter és – az előbbi javára visszalépett – Karácsony Gergely kampányára utalt. „Akárki próbálja meg az ellenzéki szövetséget ellehetetleníteni, az velem találja szemben magát” – mondta.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Dobrev szerint a Fidesz nem tudja, mire kellene fordítani a költségvetést. Úgy látja, komoly problémák vannak az oktatásban és a szociális szférában, az egészségügy pedig már össze is omlott. Azt ígérte, kormányra kerülve az ellenzék 2022 áprilisában minden idők legnagyobb költségvetési kiigazítását fogja végrehajtani.

Az utcafórumról videót is készítettünk:

A beszéde után Dobrev még mintegy 40 percen keresztül beszélgetett és szelfizett a szimpatizánsaival, az utolsók között volt, akik elhagyták a helyszínt.

Dobrev és férje, Gyurcsány Ferenc korábbi, Debrecen belvárosában tartott utcafórumaival ellentétben ezúttal sem bekiabálók, sem tüntetők nem zavarták meg az eseményt.

Az esemény egészét megörökítő vágatlan videónk itt látható:

Márki-Zay Péter holnapután, pénteken lesz Debrecenben, az ő kampányeseményéről is beszámol a Debreciner.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.